Welke wijn bij welk gerecht

Aanstaande woensdag staat onze eerste kookworkshop Italiaans van dit jaar gepland. Uiteraard hoort daar een geschikte Italiaanse wijn bij.

Voor deze gerechten hebben wij gekozen voor Pinot Grigio. Vooral geschikt bij pasta's, salades, kip etc.

wijn foto

Voor de rode wijn : Poderi delle Rose Sangiovese Supriore. 

Vaak staat op het etiket van welke druivensoort(en) de wijn is gemaakt. De druivensoort bepaalt voor een groot deel de smaak van de wijn. Elke soort heeft in de basis zijn eigen typerende smaak. Van de meest bekende druivensoorten vind je hier een overzicht.

Chardonnay

Smaak: vol | droog | appel | perzik | ananas
Lekker bij: wit vlees - romige pasta - schaal- en schelpdieren - vette vis zoals zalm, harde en zachte kazen

Pinot Grigio

Smaak: fris | kruidig | lichtzoet | bessen | citrus | perzik
Lekker bij: pasta - eend - kip - schelpdieren zoals mosselen - salades

Sauvignon Blanc

Smaak: droog | fruitig | licht | citrus | tropisch fruit
Lekker bij: kip - witvis - asperges - geitenkaas - salades

Riesling

Smaak: elegant | halfzoet | appel | perzik
Lekker bij: wild gevogelte - paté - witvis - zuurkool - witte asperges

Merlot

Smaak: toegankelijk | sappig rood fruit | kruiden
Lekker bij: lam - gegrild vlees - rundvlees - wild (gevogelte) - gegrilde groenten - zachte kazen - Parmezaanse kaas

Cabernet Sauvignon

Smaak: stevig | krachtig | kruidig | zwarte bessen
Lekker bij: lam - rundvlees - wild (gevogelte) - pittige kazen

Tempranillo

Smaak: soepel | rood fruit
Lekker bij: gegrilde groenten - biefstuk - gegrild lams- of varkensvlees - stoofschotels - harde kazen

Malbec

Smaak: sappig | vol | zwarte bessen | pruimen
Lekker bij: stoofschotels - vlees - Indiase gerechten - Mexicaanse gerechten - Surinaamse gerechten

Wijnen van onze kookworkshops zijn afkomstig van De Geneugten uit Someren Eind