Hartige Tarte Tatin uit Frankrijk 
Tarte tatin foodblog

Foodblog : Rachel Boerekamps

Tijdens een van mijn kooklessen bij Kookstudio Lisette, hebben we samen dit uientaartje gemaakt. Het is een lekker makkelijk recept
en je verrast er je gasten enorm mee. Ik vind het een fijn gerecht omdat je het makkelijk kunt voorbereiden en natuurlijk omdat het gewoon super lekker is.

Wat heb je nodig voor het deeg:

-          250 gr. bloem
-          15 gr. suiker
-          1 ei
-          10 gr. zout
-          150 gr. blokjes koude boter
-          2 eetl. water

Wat heb je nodig voor de vulling:

-          2 flinke uien
-          2 grote sjalotten (of 3 normale)
-          beetje zeezout
-          1 flinke eetl. mango-chutney van Patak’s

We beginnen met de bereiding :

Zeef de bloem.
Voeg de suiker, zout en blokjes boter toe en kneed met je handen tot de boter is gesmolten.
Voeg daarna het ei en het water toe en kneed verder tot een bal deeg ontstaat. Laat even rusten in plasticfolie.
Verwarm de oven voor op 190 °C.


Snijd de uien en sjalotten in kwarten.
Doe wat boter in een ovenvaste pan en bak het uien-sjalotten mengsel ongeveer 7 minuten op middelmatig vuur.
Voeg het zout toe en de mango-chutney.
Warm nog even door.
Rol het deeg ui en leg deze bovenop het uien mengsel.
Druk goed aan en bak de Tarte tatin ong. 20 minuten totdat het deeg gaar is.

tartetatinui3

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !