Snelle erwtensoep met geroosterde worst

Foodblog erwtensoep

Foodblog: Rachel Boerekamps

Voorgerecht voor 4 personen

Omdat ik zelf enorm fan ben van vers gemaakte soep en dus ook van erwtensoep ..maar .. vaak te weinig tijd heb om het uitgebreid volgens
grootmoeders recept te maken .. dacht ik .. er zal best ergens een lekker recept bestaan wat snel en lekker is. En inderdaad .. na wat zoekwerk
in mijn heerlijke kookboeken ben ik bij dit recept aangekomen. Ik maak het regelmatig en mijn hele gezin is er erg blij mee. Ik zou zeggen ..
probeer het keertje uit en je zult zien dat het een heerlijke soep is voor in de gure wintermaanden.

Foodblog erwtensoep2

Wat heb je nodig voor de soep:

 -          2 eetl. olijolie
-          1 ui gesnipperd
-          100 gr. knolselderij in blokjes
-          150 gr. spliterwten
-          1 eetl. verse Italiaanse kruiden fijngehakt
-          1 liter groentebouillon
-          Zout & versgemalen peper
-          50 gr. ontbijtspek
-          150 gr. gekookte worst in blokjes (rookworst)
-          2 eetl. bladselderij, grof gehakt

We beginnen met de bereiding :

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knolselderij zachtjes aan.
Schep daarna de spliterwten en Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook en kook de soep heel zachtjes in ca. 40 minuten gaar. Roer regelmatig!
Pureer de soep met een staafmixer totdat deze mooi glad gebonden is.
Voeg zout & peper naar smaak toe en verwarm de soep nog even zachtjes door.
Verwarm de grill voor en knip de plakjes spek in brede repen en verdeel ze met de blokjes worst over een bakblik.
Schuif dit ca. 10 minuten onder de hete grill en rooster de worst en het spek in 3 à 5 minuten knapperig bruin.
Schep de erwtensoep in diepe borden en maak in het midden een bergje van blokjes worst en reepjes spek. Strooi dan de verse selderij ervoor.

Laat het jullie smaken !

Foodblog erwtensoep1

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !!