Pasta salade met hamreepjes

Pastasalade foodblog

Foodblog: Rachel Boerekamps

Deze makkelijke pasta salade mag ik jullie niet onthouden. En nu al helemaal niet, nu het mooie weer eraan zit te komen .. soms hebben we al mooie dagen waarbij de BBQ niet mag ontbreken bij het avond eten. Vaak gebruiken wij de BBQ ook door de weeks om het vlees heerlijk op te bereiden. Je komt dan meteen in zo'n lekker zomerse sfeer. En daarbij maak ik dan vaak deze pasta salade bij. Je kunt er zelf eindeloos mee variëren en door de vele groente die je gebruikt en de pasta zelf heb je al genoeg toevoeging voor het hoofdgerecht. Zo heb ik in ieder geval nog genoeg tijd om me te storten op mijn grote passie .. de BBQ. We hebben een nieuwe BBQ aangeschaft en daar ben ik ..maar ook bij man super blij mee. Maar daarover vertel ik andere blogs nog veeeeel meer. Nu gaat het nu om de Pasta salade met hamreepjes of kipreepjes.

Wat heb je nodig voor de pastasalade (6 personen)

- 600 gr. fusilli        
- 1 komkommer                          
- 2 rode uien                                                                      
- 2 zoete stevige appels
- 250 gr hamreepjes/spekreepjes        of kipfilet met kipkruiden          
- 1 blikje mais               
- beetje gesneden rucola                                 

Voor de dressing:          

- 250 ml magere yoghurt                                        
- 2 eetl. citroensap
- 1,5 eetl. grove mosterd   
Pastasalade2 foodblog- 1,5 eetl. vloeibare honing
- peper & zout naar smaak

We beginnen met de bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.                                               
Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de rode uien.       
Was de appel en snijd deze ook in kleine blokjes en laat de mais uitlekken.
Voeg de ham of spekreepjes toe of snijd de kipfilet in reepjes en kruid deze met de kipkruiden. Bak de kipfilet ong 8 minuten goudbruin en laat deze even afkoelen.
Als de pasta gaar is dan goed uit laten lekken en af laten koelen in een grote kom. Als de pasta enigszins gekoeld is kunnen de overige gesneden ingrediënten erbij.
Voor de dressing: we kunnen het simpel houden: doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed doorelkaar.
Doe de dressing door de pastasalade en roer de salade goed door.
Als laatste voeg je de kleingesneden rucola toe. Breng alles goed op smaak met peper & zout.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !