Kip saté met pindasaus (BBQ-recept)

 kip saté foodblog

Recept

Dit is zo'n lekker traditioneel recept voor op de BBQ die bijna iedereen wel kan waarderen. Ik gebruik hiervoor kippendijenvlees omdat deze lekker mals blijft op de BBQ. Je kunt van te voren de saus maken en de sateetjes lekker laten marineren in de koelkast. Zo heb je met een goede voorbereiding, tijdens de BBQ tijd om gezellig mee te doen.  Vergeet niet van te voren de houten stokjes eerst in koud water te weken.

Wat heb je allemaal nodig

Kippendijenvlees 800 gr. in blokjes  |  ketjap 4 eetlepels | sambal oelek 1 tl.   |  verse gemberwortel 3 cm geschild en fijngehakt | knoflook 1 teen fijngehakt   |                                   sap van ½ citroen | olie om te bestrijken |  bosuitjes 3 fijn gesneden om te garneren | verse koriander om te garneren

Voor de pindasaus: zonnebloemolie klein scheutje  | 1 sjalotje fijngesneden | 1 teen knoflook fijngehakt  |  verse gemberwortel 2 cm geschild en fijngehakt | katoembar 2 tl.   |   djinten 2 tl. | pindakaas 4-5 el.  |  kokosmelk 300 ml | sambal oelek 2 tl.   | ketjap 2 el. | citroensap naar smaak

We beginnen met de bereiding

Meng in een kom de in blokjes gesneden kip met de ketjap, sambal, gember, knoflook en citroensap.
Laat op een koele plek minimaal 1 uur marineren.     

kip saté foodblog1 Maak de pinda saus. Verhit in een pannetje met dikke bodem de olie en fruit de sjalot, knoflook en gember 2-3 minuten op laag tot matig vuur. 
Voeg ketoembar en djinten toe en bak kort mee. Meng de pindakaas erdoor en schenk er de kokosmelk bij. Roer alles goed en voeg de sambal toe. Laat de saus enkele minuten op laag vuur sudderen.
Breng op smaak met de ketjap en citroensap. Als de saus te dik wordt dan kun je deze verdunnen met water.

Rijg de blokjes kip aan een sate stokje en bestrijk ze dun met olie.
Bak ze op de BBQ 8 minuten gaar en rondom bruin en garneer ze met de bosuitjes en de koriander. Serveer met de pinda saus.

 kip sate bbq

Extra informatie

Neem kippendijen in plaats van kipfilet, die zijn zoveel lekkerder. Kippendijenvlees is wat vetter, waardoor de sateetjes tijdens het grillen lekker sappig blijven.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken!