bloemkoolroosjes2

Foodblog & recept voor 4 pers.

Op 27 en 28 juni heb ik Bon Appetit mogen promoten op de kruidendagen bij het Klokkenmuseum in Asten. Een weekend lang “Peels Genieten” in en  rondom de museumtuin van Klok & Peel. Dit was een groot succes! En super gezellig mede door de andere standhouders o.a. het Vers Kantoor uit Asten-Heusden. Een paar weken later heb ik gebruik gemaakt van hun concept welke als volgt werkt:

Super handig want je hoeft op deze manier niet dagelijks te bedenken wat je wil gaan koken. Er zit n.l. ook een recept bij en op hun website staan ook diverse recepten. Op deze manier eet je gezond met verse en soms vernieuwende groentes en doe je ook nog veel inspiratie op. Ik ben super enthousiast over dit concept en wil het graag promoten. Ik wil niets liever dan iedereen dagelijks aan het koken krijgen op een zo makkelijke en leuk mogelijke manier. Deze manier helpt daar enorm bij. Voor meer informatie kun je eens kijken op : www.verskantoor.nlAfhaallocatie20Verskantoor

Maar het recept welke ik zelf heb gemaakt wil ik ook graag met jullie delen.

Wat heb je allemaal nodig

1 bloemkool | 3 el verse basilicum | 400 gram penne of andere pasta | 75 gr. creme fraiche | 2 el olijfolie | 250 gr champignons | 2 teentjes knoflook | 400 gr reepjes runds vlees b.v. baklapjes | peper & zout | Caribbean Spice van Jonnie Boer (kruiden)

We beginnen met de bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet deze af.bloemkoolroosjes

kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout ong. 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze heel goed uitlekken. Verhit de olie in een grote wok en bak de bloemkoolroosjes samen met de in plakjes gesneden champignons al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar.
Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en voeg dit samen met de creme fraiche, en peper en zout toe aan de bloemkoolroosjes.

Bak ondertussen in een andere hapjes pan de runderreepjes even goed aan. Kruid deze royaal met de Caribbean Spice en voeg ze meteen toe aan de bloemkoolroosjes.

Schep de pasta door de bloemkool en verwarm alles nog 1 minuut goed door.

bloemkoolroosjes1

Extra informatie:

Variatietip: bestrooi het gerecht met wat lekkere oude kaas en / of met gebakken pijnboompitjes.
Wat ook leuk is om te weten, het Verskantoor is verbonden met regioproduct.nl. Hier vindt u eenvoudig en snel verse producten en producenten uit eigen streek en in elk seizoen. Ondernemers vertellen het authentieke verhaal over hun gedrevenheid en vakmanschap om voedsel te produceren, te verkopen en te bereiden. Een initiatief van Foodculture Group samen met ondernemers en consumenten. 

      

 

 

BON APPETIT

lekker koken in je eigen keuken !