Dit recept past echt in deze tijd van het jaar... de herfst ! Een pittige bonen schotel met biologische tomaten saus en veel verse groente die we in de maanden met de R .. enorm goed kunnen gebruiken voor de vitamientjes.

Een lekker stevig snee brood erbij en je kunt er weer een hele tijd tegen. Leuk als lunch gerecht. Zondag 18 oktober staan wij als Bon Appetit samen met het Verskantoor weer op de Feel Good Market en daar gaan we dit gerecht ook verkopen aan het publiek. Misschien weer een leuk idee voor in jou eigen keuken te proberen .. ik zou zeggen ; Bon Appetit !!

Bloody mary baked beans

Super gezond & vegetarisch hoofd/lunch gerecht kun je compleet maken met een toast van zuurdesembrood. Bestrijk 1 kant met boter, verkruimel er feta kaas overheen en naar keuze wat zeezout. Gril ze 1-2 minuten of tot de feta licht kleurt.

Hoofdgerecht | 4 pers. | bereidingstijd ca. 35 min. + 5 min. oventijd.

Wat heb je nodig :tomatensaus28

1 el extra vierge olijfolie |  1 ui in dunne halve ringen |   2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes (bewaar het groen voor garnering) |  1 rode paprika, zonder zaadlijsten in lange repen |  2 teentjes knoflook fijngesneden | 1 blik cannellinibonen, 400 gram, afgespoeld en uitgelekt |  1 fles Passata di Pomodoro* ( gezeefde tomaten) |1 ½ tl tabasco, of naar smaak |  ½ blokje groentebouillon |   zout & peper naar smaak

We beginnen met de bereiding :

1         Verhit de olie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur.bloody mary baked beans

2         Schep hierin de ui en bleekselderij 3-4 minuten om, voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee.

3         Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het aroma vrijkomt.

4         Voeg de tomatensaus en de bonen toe en schenk daar nog 150 ml bouillon bij.

5         Breng aan de kook en maak het op smaak met de tabasco en peper. Als het te zuur smaakt door de tomaten zou je    een ½ tl suiker toe kunnen voegen.

6         Draai het vuur laag en laat alles 10-15 minuten inkoken onder af en toe omscheppen.

7         Verdeel de bonen over de kommen, garneer met selderijgroen en serveer met warme toast bijvoorbeeld van zuurdesembrood.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !

* van Bijzondere Smaken