Pittige pompoensoep
De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Hij is multi-inzetbaar in de keuken en door zijn vrolijke kleur doet hij het ook goed op feestjes en partijen.
Voorgerecht | 6 pers. | bereidingstijd ca 45 min.
Wat heb je nodig :
1 kg pompoen schoongemaakt en gewogen | 3 eetl. olijfolie | 2 uien gesnipperd | 1 teentje knoflook fijngehakt | 4 wortels fijngehakt
2 tomaten in stukjes | 1,5 liter kippenbouillon (van tabletten) | 1 takje tijm | 2 laurierblaadjes| Zout & peper | 1 tl. chilisaus (bijv. tabasco) (Bijzondere Smaken)
4 eetl. slagroom lobbig geklopt | 4 eetl. peterselie fijngesneden
We beginnen met de bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °.
2 Snijd de schoongemaakte pompoen in stukken, verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de stukken pompoen 35 minuten.
3 Verhit de resterende olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook en de wortel 4 minuten op laag vuur.
4 Voeg de tomaten, kippenbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en kook 25 minuten op laag vuur.
5 Voeg de geroosterde pompoen toe aan de soep.
6 Verwijder de tijm en de laurier en pureer de soep met de staafmixer. Wrijf voor een hele gladde soep deze door een zeef.
7 Proef en breng op smaak met zout, peper en chilisaus.
8 Schenk de soep in de borden en garneer met de room en de peterselie.
Bon Appetit
lekker koken in je eigen keuken !