Pittige pompoensoep

De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Hij is multi-inzetbaar in de keuken en door zijn vrolijke kleur doet hij het ook goed op feestjes en partijen.
Voorgerecht | 6 pers. | bereidingstijd ca 45 min.

Wat heb je nodig :

verjaardag isabel 088      1  kg pompoen schoongemaakt en gewogen |  3 eetl. olijfolie   |  2 uien gesnipperd |  1 teentje knoflook fijngehakt | 4 wortels fijngehakt
2 tomaten in stukjes | 1,5 liter kippenbouillon (van tabletten) |   1 takje tijm |   2 laurierblaadjes|   Zout & peper |  1 tl. chilisaus (bijv. tabasco) (Bijzondere Smaken)
4 eetl. slagroom lobbig geklopt |  4 eetl. peterselie fijngesneden

 

 

We beginnen met de bereiding :

      1         Verwarm de oven voor op 180 °.
2         Snijd de schoongemaakte pompoen in stukken, verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. verjaardag isabel 084Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de stukken pompoen 35 minuten.
3         Verhit de resterende olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook en de wortel 4 minuten op laag vuur.
4         Voeg de tomaten, kippenbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en kook 25 minuten op laag vuur.
5         Voeg de geroosterde pompoen toe aan de soep.
6         Verwijder de tijm en de laurier en pureer de soep met de staafmixer. Wrijf voor een hele gladde soep deze door een zeef.
7         Proef en breng op smaak met zout, peper en chilisaus.
8         Schenk de soep in de borden en garneer met de room en de peterselie.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !