Pesto

Pesto : Italiaanse basilicumsaus. Een pesto maak je in nog geen 10 minuten.
Je kunt hem vaker gebruiken dan je denkt ; bijvoorbeeld in de soep of op een stukje rundvlees, bij de caprese (tomaat, mozzarella, basilcum)  en uiteraard op een stukje brood.

Het smaakt zoveel beter dan de "pesto" in een potje. pesto
Mijn favoriete recept ziet er als volgt uit:

wat heb je nodig :

50 gram pijnboompitten | 50 kleine verse basilicum blaadjes | 2 knoflookteentjes uit de pers | 1/2 tl. zeezout |
125 ml. olijfolie | 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

We beginnen met de bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de  pijnboompitten uit op een bakplaat en rooster ze 2 minuten, tot ze goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen.

Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook, zout en olie in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel ontstaat.
Doe het mengsel in een kom en roer er de geraspte kaas door. Et voila !! Klaar is de pesto.

Je kunt makkelijk variëren met een andere combinatie zoals : walnoten - knoflook - notenolie - rucola - feta of
pistachenoten - rode peper - milde olijfolie - koriander of peterselie - parmezaanse kaas.

Leef je uit !

salade caprese

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !