Broccoli quiche a la Harrie

zo heb ik hem genoemd nadat wij (collega's) het recept hebben gekregen van een simpel maar heerlijke quiche uit het boekje van Blue Band.

 

Helaas komt er bij mij geen blue band aan te pas .. en maak ik de quiche toch een beetje naar eigen inzicht. Maar dat is nou juist zo leuk aan een eenvoudig recept ! Je kunt naar hartelust eigen creativiteit toevoegen. En .. de koelkast zo goed als leeg maken door overgebleven groente te gebruiken in deze quiche. Wat je allemaal kunt toevoegen : paprika, bleekselderij, champignons, courgette, uien .. etc.

Hoofdgerecht voor 4 personen | bereiding ca 50 minuten

Wat hebben we nodig :

8 plakjes diepvriesbladerdeeg | ca 400 gram broccoli roosjes | 100 gram magere spekreepjes | 1 klontje roomboter | 2 lente uitjes fijn gesneden | 150 gram geraspte kaas | 1 klein teentje knoflook | 3 wortels julienne gesneden of in plakjes | 4 eieren | 2 dl room | nootmuskaat liefst vers

quicxhe1

We beginnen met de bereiding :

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg ontdooien, Kook de broccoli roosjes en de wortel 4 minuten in kokend water. Voeg wat zout toe.
Bak de spekreepjes uit in een klontje boter. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in fijne ringetjes.
Giet de broccoli af, spoel er koud water over en laat de roosjes en wortel goed uitlekken.
Leg een vierkant van vier plakjes bladerdeeg op het werkvlak, leg de overige 4 plakjes erop en rol uit tot een lap die iets groter is dan de vorm.
Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes erin.
Verdeel de broccoli roosjes, lente ui, knoflook, wortel en spekreepjes over de bodem.
Bestrooi met de helft van de kaas en wat peper en zout. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer er de rest van de kaas doorheen. Schenk de room over de quiche en zet in het midden van de oven.
Bak de quiche goudkleurig en gaar in ca. 30 minuten.

quiche

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !!