Aardappel hartjes uit de oven

Dit is een makkelijk en leuk recept met aardappelen waarbij de kinderen gezellig mee kunnen helpen.

aardappelpuree

 

Voor door de week is het lastig om dagelijks iets verrassends op tafel te zetten .. en dat hoeft natuurlijk niet. Maar met deze aardappel sterren .. of wat je er ook van maakt, is het wel een verrassing ! Lekker romig van smaak en het ziet er ook nog eens leuk uit. Voor kinderen soms net het duwtje in de rug wat ze nodig hebben om het WEL te eten.

Ik zou zeggen : probeer het eens en je zult zien dat de waardering aan tafel groot is !

Wat heb je nodig:

1 kg kruimige aardappelen  |   180 gram margarine |4 eier dooiers     | amandel schaafsel
Peper & zout  | 100 gram geraspte kaas  | 1 tl. gedroogde rozemarijn        

We beginnen met de bereiding       

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar
2. 
Giet ze af en laat ze even staan zodat ze uitstomen.
3. 
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. 
4. 
Smelt de margarine en stamp de aardappelen fijn.  Roer daarna de margarine, 3 eierdooiers, gedroogde
rozemarijn en geraspte kaas door de puree en breng op smaak met zout & peper.
5.
Plaats de ster (of ander uitsteek vormpje) op de bakplaat en vul deze met de puree. Doet dat totdat de puree op is.
tip: wrijf het vormpje even in met wat olijfolie om plakken te voorkomen.
6. 
Bestrijk de puree met een losgeklopte eidooier en strooi het amandel schaafsel erover en bak de sterren 20-25
minuten in de oven totdat ze goud bruin zijn.feli8

Bon Appetit

lekker eten in je eigen keuken !!