aangezien we de lente nog niet echt beleven .. wil ik graag een lekkere soep met jullie delen, een maaltijd soep kan ik wel zeggen.

venkel en wortel

 

Wortel-venkelsoep met tortellini

De witte knol in combinatie met de groene sprieten  maakt venkel tot een ware blikvanger in het groenteschap.

Deze bol-vormige groentesoort smaaktnaar anijs en wordt zowel als groente én kruid gebruikt. Een multifunctionele knol, dus! EN licht verteerbaar.  Deze groente is erg gezond en bevat weinig calorieën. Behalve het gegeven dat er geen vet in zit, bevat het ook nog eens veel mineralen. Lekker (maaltijd) soepje !!

Voorgerecht | 6 personen | bereidingstijd ca 40 minuten

Wat heb je nodig :

5 eetl. olijfolie  |1,5 eetl. pesto (zelfmaken) |1 venkelknol in ringen*    |5 stengels bleekselderij in stukken van 2 cm |1 winterwortel in plakjes              |4 bosuitjes in stukken van 2 cm |1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden |1,5 liter groente bouillon |250 gr. tortellini  met spinazie |½ bosje peterselie gehakt

We gaan beginnen met de bereiding :

Maak eerst de pesto : 50 gram pijnboompitten in een droge pan bruin laten worden – 30 verse basilicum blaadjes – 2 knoflookteentjes uit de pers     ½ tl. zeezout = 125 ml. olijfolie – 50 gram Parmezaanse kaas. Alles in een keukenmachine.

1 Voor de soep: meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto en zet apart.
2 Verhit de rest van de olijfolie in een hoge soeppan en roerbak hierin de venkel, bleekselderij, winterwortel, bosui en Italiaanse kruiden 3-4 minuten.
3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met het deksel op de pan circa 10 minuten. (maak de bouillon met 3 groente bouillon blokjes)
4 Voeg de tortellini toe en kook zachtjes nog 7-8 minuten.
5 Serveer de soep met de peterselie en de pesto olie.feli1
6 Lekker met stokbrood en de zelfgemaakte pesto.

* verwijder de groene bladeren en de groene stengels eraf. snijd de venkel doormidden,
verticaal en haal de harde kern eruit. snijd nu in dunne ringen of gebruik een mandoline.

Bon Appetit

lekker eten in je eigen keuken !