om zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden .. ben ik telkens op zoek naar nieuwe recepten. de omelet muffin is heerlijk als ontbijt of als lunch..

 

Omelet muffin

Met een omelet muffin kun je alle kanten op. Het is heerlijk als ontbijt of als lunch gerecht.

Aangezien ik zelf de koolhydraten graag zo veel mogelijk wil vermijden, probeer ik telkens recepten uit die het brood kunnen vervangen tijdens het ontbijt en de lunch.

Dit gerecht is snel te maken, dat is wel een voorwaarde voor mij .. vooral door de weeks. En je kunt oneindig varieren met ingrediënten. Meestal gebruik ik wel een rode paprika maar soms is een rode ui erin ook heel lekker. Of wat denk je van gerookte kip of gerookte ham blokjes. Ga aan de slag !

Ontbijt/lunch| 4 personen | bereidingstijd ca 30 minuten

Wat heb je nodig :

8 eieren | 150 gram rode paprika in stukjes gesneden | 200 gram hamblokjes | 1 fijngehakte ui | zout & peper naar smaak | handvol verse peterselie fijngesneden | 2 eetl. water | 1 eetl. margarine

Omelet muffin

We gaan beginnen met de bereiding :

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 8 vormpjes in met gesmolten boter.
Klop daarna de eieren los in een grote kom met 2 eetl. water.
Meng de hamblokjes (kleiner snijden), paprika, ui, zout en peper en peterselie door de eieren.

Schenk het ei-mengsel in de vompjes en zorg dat de ingrediënten in het ei-mengsel liggen.

Bak de omelet muffin 18-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en stevig zijn.tulpen

 

Bon Appetit

lekker eten in je eigen keuken !

binnenkort komen er weer nieuwe datums voor de open inschrijf kookavonden in September