Het begint weer een beetje af te koelen buiten en de zomer nadert zijn einde. Kortom het is weer een mooie tijd om heerlijke soep te maken van verse groente.

 Gegrilde paprika soep

 

 

 

 

Soep van gegrilde paprika 

Het is niet moeilijk ... het duurt niet lang ... het is voedzaam en bovendien heel erg lekker. De gegrilde paprika soep wordt wat zoeter doordat je de paprika's grilt in de oven. Je kunt er altijd nog een extra schepje suiker bij doen. Dat doe ik ook altijd bij de tomaten soep. 

voorgerecht | 4 personen | 50 minuten

wat heb je nodig : 

4  rode paprika’s   | 1 liter groentebouillon  |1  ui   | 100 gr chorizo  |1 teentje knoflook   | 1 blik gepelde tomatenblokjes | 2 eetl. bloem  |                 peper en zout (groente bouillon blokje 2x)

We gaan beginnen met de bereiding

Halveer de paprika's en het verwijder het zaad en de zaadlijsten.  Leg de paprika’s onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.  Daarna de paprika’s in een plastic zak doen en ongeveer 15 minuten laten afkoelen.
Ondertussen : snipper de ui en de knoflook fijn en fruit aan in wat boter. De bloem toevoegen en even gaar laten worden.
Verwijder de vellen van de paprika’s.
De paprika’s, tomatenstukken en de bouillon toevoegen en het geheel goed doorwarmen.
Pureer de soep met de staafmixer.|
Snijd de chorizo in kleine blokjes en voeg deze toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en voor het serveren nog even goed doorwarmen. Voeg eventueel nog een schepje suiker toe.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !