Van granola recepten zijn er heel veel. Het is onderdeel van een goed & licht ontbijt. Ook kun je zelf lekker variëren wat je erbij wil doen.

  

Granola met koekkruiden

In dit geval heb ik van Brenda het recept overgenomen omdat de koekkruiden mij zo aanspreken. Vooral deze tijd van het jaar .. als het 's morgens nog donker is dan vind ik het prettig als het in de keuken lekker ruikt. Makkelijker is om een hele boel tegelijk te maken. Deze kun je ruim een week bewaren in een afgesloten pot. Dit recept is ook nog eens met minder suiker.Granola-met-noten-en-zaden

ontbijt | 20 minuten 

wat heb je nodig :

200 gram havervlokken | 1,5 eetlepel koekkruiden (of speculaaskruiden) | 40 geraspte kokos (rasp of vlokken) | 200 gram ongebrande noten | 35 gram zonnebloempitten | 35 gram pompoenpitten | 2 eetlepels kokosolie

we gaan beginnen met de bereiding

1. Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie met de overige ingrediënten en roer goed door. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat.

3. Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om.

4. Laat de granola afkoelen en bewaar het hierna in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 weken te bewaren.

5. Serveer de granola met yoghurt vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen.

 

Kijk voor de lekkerste sinterklaas recepten op : http://www.brendakookt.nl/sinterklaas/

Eierkoeken-zwarte-piet