Heerlijk avondje is weer voorbij maar toch wil ik dit recept graag met jullie delen. Leuk om samen met je kind te maken of wil je iets speciaals maken voor bij de koffie, dan is dit recept echt een aanrader !

 

speculoos muffin

 

Speculoos muffins 

Het is niet moeilijk ... het duurt niet lang ... en het is leuk om te maken. Speculaas of in dit geval speculoos .. hoort echt bij de december maand. Het is een recept van Lotus maar daarom zeker niet minder lekker.  

voor bij de koffie/thee | 6 personen | 50 minuten

wat heb je nodig : 

125 gram zelfrijzend bakmeel | 100 ml melk | 50 gram suiker | 1 ei | 50 gram boter gesmolten | zout | 150 gram Lotus Speculoospasta | 6 Lotus Speculoos koekjes 

We gaan beginnen met de bereidingspeculoos koekje

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng het zelfrijzend bakmeel met een beetje zout.
Klop in een andere kom het ei los en voeg de melk en suiker toe. Klop door elkaar. Voeg dan de boter toe.
Spatel beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel door het melkmengsel. Er mogen klontjes te zien zijn.
Zet de papieren vormpjes in het muffinblik. Vul de vormpjes tot 3/4 deel en zet ze in de oven. Bak de muffins 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
Snijd uit de bovenkant een klein diep rondje en bewaar de uitsnijdsels.
Warm de Speculoospasta op in een pannetje, zodat deze vloeibaar wordt. Lepel in elk rondje een beetje Speculoospasta. Leg het dekseltje van de cupcake weer terug op de cupcake.
Bestrijk de muffins met de overige Speculoospasta en versier met verkruimelde Lotus Speculoos koekjes.

Lekker bij de koffie of de thee. http://www.bijzonderesmaken.nl/webshop/losse-thee-1/bijzondere-smaken-thee-detail

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !

speculoos muffin 1