Na de kerstdrukte een beetje voorbij is en we  volop gegeten  hebben  .. onder het genot van een heerlijk glaasje wijn .. is het nu ook weer lekker om eens wat meer groente op het menu te zetten.

Vlees speelt steeds vaker een minder belangrijke rol bij het menu en dat wordt ondervangen door veel groente maar bijvoorbeeld ook kaas & noten. Bij deze taart kun je best variëren qua groente maar de courgette is altijd makkelijk te verkrijgen en goedkoop. Leef je uit !

 kookworkshop mannen6

Courgette-geitenkaas-quiche met munt

Een vegetarisch hoofdgerecht. Lekker hartig met pijnboompitten en courgette. Courgette is een van de meest veelzijdige groente die er bestaat.


Hoofdgerecht | 4 pers. | bereidingstijd ca. 35 min. + 45 min. oventijd.

Wat heb je nodig :

200 gram bloem + wat extra om te bestuiven |   1 tl. zout  |    100 gram koude boter in blokjes |      5 eieren |     40 gram pijnboompitten |    4 eetl. olijfolie  (Bijzondere Smaken) |   1 bakje munt |   2 tenen knoflook |   3 courgettes |   125 ml. slagroom |   100 gram zachte geiten kaas
Grillpan – deegroller – quichevorm - keukenmachine

We beginnen met de bereiding :
Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe deze in de keukenmachine.

Voeg de boter toe en maal 1 minuut tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg 1 ei  en 1 eetl. koud water tot een samenhangend geheel ontstaat.        Gebeurt dat niet, voeg dan nog 1 eetl. koud water toe.

Kneed met je handen tot een bal en laat in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.

Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.

Verwarm de oven voor op 180°.

Doe 2 eetl. olie en de muntblaadjes in een schaal en pers de knoflook erboven.

Snijd de courgette in de lengte in plakken van ½ cm dik en bestrijk met de rest van de olie Gril in de grillpan in delen, 4 minuten. Keer halverwege en bestrooi met zout.

Schep deze om in de olie-muntdressing en meng de pijnboompitten erdoor.

Klop de rest van de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper.

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de quichevorm ermee. Prik een paar gaatjes in de bodem.

Verdeel de courgette over de bodem. Verkruimel de kaas erover en schenk het eimengsel erop.

Bak in ca. 45 minuten net onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

quiche

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !