Dat hadden jullie nog tegoed van mij ... het recept van de overheerllijke Apfelstrudel uit Oostenrijk. 

Lekker voor bij de koffie of als nagerecht met een bolletje vanille-ijs met slagroom.
Makkelijk recept voor in je eigen keuken !! Leef je uit.

apfelstrudel31

Gebak | 6 personen | 20 min. bereiden | 45 minuten oventijd

Apfelstrudel

Wat heb je nodig :

250 gram bloem | 80 gram boter | 3 eieren | 500 gram appels | 100 gram gehakte noten | 50 gram rozijnen | 150 gram suiker | 1 zakje vanille suiker | 2 el kaneel | 1/4 liter zure room

We beginnen met de bereiding :

Kneed de bloem, boter, eieren en 100 ml lauwwarm water tot een deeg en laat dit afgedekt 30 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 180°C. Stuif wat bloem over een theedoek en trek het deeg daarop dun uit.

Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in plakjes.

Verdeel deze met de noten, rozijnen, suiker, kaneel, vanillesuiker en zure room gelijkmatig over het deeg en rol de plak met behulp van de doek strak op.

Bestrijk hem met eigeel en bak de strudel 45 minuten in de oven. apfelstudel

 

Bon Appetit

Lekker koken in je eigen keuken !!

 

Jonagold appel

Voor de Jonagold geldt; hoe groter de blos, hoe beter de smaak. De Jonagold is zoetzuur van smaak en heeft een heel goed aroma.

Ze zijn niet alleen lekker, maar appels bevatten veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering. Ze helpen ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suiker. Daardoor geven ze langer energie. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht. Daarom bewaren we al eeuwen een appeltje voor de dorst.