Een zoete wortelsoep past goed bij deze tijd van het jaar.

's Nachts nog lichte vorst en overdag een heerlijke temperatuur. Wat eten we dan .. moeilijk. Maar soep kan altijd !

voorgerecht | 6 personen | 35 minuten

Wortelsoep

wat heb je nodig :

500 gr aardappels, kruimig | 500 gr wortel | 1 grote prei
1 ui |   1400 ml water | 2 groentebouillon blokjes
wat peper en zout  | 1 theelepel kurkuma | 1 eetlepel margarine

Materiaal : staafmixer 

wortelsoep

we beginnen met de bereiding :

Schil de aardappels en schrap als nodig de wortels. Snipper de ui.

Snijd de aardappels en de wortels in blokjes van ongeveer 2 cm.

Kook 1400 ml water in een waterkoker en zet apart.

Doe een klont boter in een soeppan en bak de ui en de wortel, samen met de aardappelblokjes even aan.

Giet het water erbij samen met de bouillonblokjes. Voeg de kurkuma, peper & zout toe.

Laat de soep 20 minuten koken. Controleer of de wortel goed gaar is en pureer de soep dan met de staafmixer.

Snijd de prei in dunne ringetjes en voeg als laatste toe aan de soep.

wortelsoep 1

 

Bon Appetittulpen

lekker koken in je eigen keuken

binnenkort weer nieuwe inschrijf-avonden voor o.a. asperge gerechten
houdt Facebook in de gaten.