Deze cake heb ik gemaakt naar aanleiding van de Lente fair in ons dorp Someren Eind. Rabarber .. lekker fris in de cake.

Rabarber is een mooie en winterharde vaste plant (maar niet wintergroen), ze komt oorspronkelijk uit Azië. Je eet van deze plant de stelen, die zijn zuur van smaak en worden vooral gebruikt in moes, jam, taarten, etc. (dus er wordt iets zoets van gemaakt) Zo ook in deze heerlijke cake.
Laat je verrassen !

Rabarber cake

Gebak | 10 pers. | bereidingstijd ca. 20 min. + 45 min. oventijd.

Kookstudio 2

Wat heb je nodig voor 1 cake 

200 gram bloem + wat extra om te bestuiven |  300 gram rabarber |  200 gram roomboter |  150 gram witte basterdsuiker + wat extra |   50 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker (8gr) |  4 eieren |  8 gram bakpoeder | 20 gram custardpoeder | beetje zout  |oven – ronde cakeblik

 Rabarbercake2

We beginnen met de bereiding :

Haal de roomboter en de eieren van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Spoel de rabarber af en laat goed uitlekken. Snijd de stelen in stukjes van ongeveer 2 cm en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de boter in stukjes en doe deze samen met de witte basterdsuiker, fijne kristalsuiker en vanillesuiker in een mengkom.

Maak er met de mixer een luchtig mengsel van. Voeg stuk voor stuk de eieren toe terwijl je blijft mixen totdat je een mooi beslag hebt.

Zeef boven een andere mengkom de bloem en voeg hierbij de bakpoeder en de custardpoeder. Roer goed door en voeg als laatste het zout toe.

Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de kom met beslag terwijl je blijft mixen.

Meng het zolang tot alle bloem is opgenomen.

Vet het blik in met wat boter en bestrooi royaal met bloem.

Schep het beslag in de ronde cakevorm en strijk deze glad.

Druk de stukjes rabarber in het beslag en laat ze enkele mm uitsteken. Strooi nog een dun laagje witte basterdsuiker over de bovenkant en zet de cake net onder het midden in de oven.

Controleer na 35 minuten of de cake gaar is anders nog 10 minuten terugzetten.tulpen

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Stort daarna de afgekoelde cake op een snijplank.  

 

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !