Bedankt voor je interesse in onze producten. 2 Gerechtjes hebben we laten proeven op de Oosterse dagen. 

Het Spinazie flapje en de Lassi met mango. 2 Heerlijke gerechtjes die je thuis ook goed kunt bereiden. Oosterse dagen2

 Het Spinazie flapje:

Voor 20 flapjes heb je nodig :

1 pakje bladerdeeg - 200 gram verse spinazie - 100 gram feta - 1/4 bosje koriander - peper - paprikapoeder - kaneel - sesemzaad - 1 losgeklopt ei

Bak de verse spinazie in een wokpan in wat olie totdat het geslonken is.

Snijd de feta in kleine stukjes en hak de koriander heel fijn.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en hussel het goed door elkaar. Voeg flink wat peper, paprikapoeder en kaneel toe. Eventueel een snufje zout.

Nog een keer goed roeren.

Snijd de bladerdeeg diagonaal 1 keer door zodat je 2 driehoekjes overhoud. Schep hierop een lepeltje vulling en vouw hem dicht. (dichtplakken met water)

Smeer het flapje in met ei en bestrooi met sesamzaad.

Bak de flapjes op 200° graden in ongeveer 12 minuten gaar. 

Serveer ze lauw warm.

 

Lassi-mango drankjes met vruchten

Voor 4 personen heb je nodig:

1 ananas - 12 gepelde lychees - 3 eetl. suiker - 2 rijpe mango's - 3/4 liter yoghurt - 300 ml koolzuurhoudend mineraalwater

Maak de ananas schoon, snijd een plak van de onderkant en de bovenkant en snijd de ananas in plakken.

Verwijder de schil en de zwarte ogen, snijd elke plak doormidden en verwijder met een mes het harde gedeelte.

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pit.

Doe de stukjes mango in de keukenmachine en pureer het vruchtenvlees, schep deze in een kom.

Roer de yoghurt en de suiker door de gepureerde mango's en roer daarna het mineraalwater erdoor. 

Giet de lassi in mooie hoge glazen en voeg eventueel wat ijsklontjes toe. 

Oosterse dagen1     Oosterse dagen