Vichysoisse is een klassieke Franse soep gemaakt van prei en aardappel. De soep kan zowel koud als warm gegeten worden.

Dit recept is voor de warme variant. Een lekker gerecht voor het kerst menu. Heerlijk te combineren met gerookte vis.

Voorgerecht | 8 personen | 30 minutenPrei vichysoisse

Wat heb je nodig :

3 preien | 3 kleine aardappelen | 40 gram boter | 2 kleine uien | 1 knoflookteen | 2 stengels bleekselderij | 1 liter kippenbouillon | 250 ml slagroom | 2 eetl. fijngesneden bieslook | zout & peper naar smaak

We beginnen met de bereiding :

Maak de prei schoon en snijd het wit in dunne ringetjes.

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelstenen. Snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne stukjes.

Smelt de boter en voeg de ui, prei en aardappel toe. Bak alles 10 minuten op laag vuur en voeg als laatste de bleekselderij en de knoflook toe.

Voeg de bouillon toe, breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan pruttelen.

Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng de soep weer langzaam aan de kook en breng op smaak met peper & zout.Kerst 2017

Schenk de room erbij en maak de soep warm maar laat hem niet meer koken. 

Serveer de soep warm of juist goed gekoeld en garneer met bieslook erover.

Bon Appetit !