Week zonder vlees recept

5 Maart t/m 11 maart is de week zonder vlees. Om jullie te inpireren met recepten ben ik alvast begonnen met vegetarisch te eten. Het eerste recept is een recept uit de Boodchappen die in veel winkels te verkrijgen is. 

 Niet alle recepten zijn succesvol dus ik selecteer ze en probeer ze uit of het inderdaad zo lekker is wat ze beloven. Bij dit recept kan ik zeggen, samen met man en kind, dat het echt heel lekker is.

Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas 

hoofdgerecht | 4 personen | 30 minuten en 20 minuten oventijd

Wat heb je nodigspruitjes

400 gram zoete aardappels geschild | 400 gram spruitjes | 250 gram zachte geitenkaas | 250 ml room
2 kleine eieren of 1 groot ei | 1 theel. verse of gedroogde tijm | 50 gram walnoten

We beginnen met de bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd dunne plakjes. 
Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Vet een rechthoekige ovenschaal in met olijfolie.

Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.

Blancheer de aardappelschijfjes ook 1 minuut. (ik heb daarvoor dezelfde pan met hetzelfde water gebruikt) Gratin van zoete aardappel
Laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.

Klop de room los met het ei, de tijm, peper en zout en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de geitenkaas
over de schaal en strooi de gehakte walnoten erover.

Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

Bon Appetit !