Tweede recept voor de Nationale week zonder vlees

 Vanaf maandag begint de week zonder vlees en bij deze het tweede recept zonder vlees. Wil je meer weten over deze week kijk dan op : www.weekzondervlees.nl

Geitenkaasrolletjes in spitskool met tagliatelle

hoofdgerecht | 6 personen | 40 minuten

Wat heb je nodig :

6 bladeren spitskool   | 4 zongedroogde tomaatjes in stukjes |1 el. tijmblaadjes | 1 el. honing
300 gr. zachte geitenkaas |  ½ pak gezeefde tomaten |  300 gr. tagliatelle |  1 el. pijnboompitten
1 zak rucola                                                                      

 We beginnen met de bereiding :

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.Witte kool in tomaten saus
  2. Dompel de koolbladeren één voor één in het water tot ze zacht zijn.
  3. Prak ondertussen met een vork de zongedroogde tomaatjes, de tijm , de honing en peper naar smaak door de geitenkaas.
  4. Schep de kaas op de koolbladeren. Klap de zijkanten over de kaas & rol de koolrolletjes op. Steek er een cocktailprikker door.
  5. Schenk de gezeefde tomaten in de ovenschaal & leg de koolrolletjes in de saus.
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie & bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Kook ondertussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  8. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  9. Giet de tagliatelle af. Meng 2/3 van de rucola door de pasta & schep op 4 borden.
  10. Verdeel er de koolrolletjes met de tomatensaus over.

Bestrooi met de rest van de rucola, de pijnboompitten & peper naar smaak toe

Bon Appetit !