Een goed voornemen voor het nieuwe jaar zou zijn .. vaker gezonder koken, zonder pakjes of zakjes. Ik kan je helpen ! Doe mee en begin 2019 goed met het volgen van een serie basislessen. 5 lessen voor € 130,00.
Veel inspiratie ... goede organisatie in de keuken en goedgevulde keukenkastjes. Ik ga je helpen om gestructureerd 5 dagen in de week een verantwoord gerecht op tafel te zetten. Ben je nieuwsgierig geworden ..? Geef je dan op voor de nieuwe basislessen in 2019.
WOENSDAG 9 JANUARI - WOENSDAG 6 FEBRUARI - WOENSDAG 27 FEBRUARI - WOENSDAG 20 MAART - WOENSDAG 10 APRIL
Alvast een voorproefje van de eerste les :
Kruidenbouillon met rauwe ham
Ingrediënten trekken van bouillon:
1,5 liter water | ½ prei | 1 ui met schil | ½ wortel | 1 tl. tijm | 2 blaadjes laurier
1 tl. gekneusde peperkorrels | peterselie | 3 stuks kruidnagel
Ingrediënten soepvulling:
100 gr. rauwe ham | fijngehakte bieslook & peterselie | 3 lenteuitjes (bosuitjes) | 3 groentebouillon tabletten | Peper naar smaak | optionee: 2 eetl. medium Sherry
TIP! er kunnen veel vullingen gebruikt worden, die zullen we ook benoemen & bespreken in de kookworkshop.
Bereiding
- De prei schoonmaken, de wortel schillen en van de ui de bovenste schil afhalen en snijd deze doormidden.
- Dit alles samen met tijm, laurier, peperkorrels, peterselie en kruidnagel in een pan met 2 liter water opzetten en 2 ½ uur laten trekken. (niet koken en zonder deksel)
- Zeef de bouillon door een schone natte theedoek en verwarm de bouillon.
- Snijd de ham in reepjes en verdeel de uitjes met loof in smalle ringetjes.
- Schep de uitjes, de rauwe hamreepjes en de fijngehakte bieslook & peterselie door de bouillon.
- De soep op smaak brengen met groentebouillon-tabeletten en peper.
- Voeg als laatste de sherry toe.