Een goed voornemen voor het nieuwe jaar zou zijn .. vaker gezonder koken, zonder pakjes of zakjes. Ik kan je helpen ! Doe mee en begin 2019 goed met het volgen van een serie basislessen. 5 lessen voor € 130,00. 

Veel inspiratie ... goede organisatie in de keuken en goedgevulde keukenkastjes. Ik ga je helpen om gestructureerd 5 dagen in de week een verantwoord gerecht op tafel te zetten. Ben je nieuwsgierig geworden ..? Geef je dan op voor de nieuwe basislessen in 2019.

WOENSDAG 9 JANUARI - WOENSDAG 6 FEBRUARI - WOENSDAG 27 FEBRUARI - WOENSDAG 20 MAART - WOENSDAG 10 APRIL

Alvast een voorproefje van de eerste les : kookatelier 6

Kruidenbouillon met rauwe ham

 

Ingrediënten trekken van bouillon:

1,5 liter water   |   ½ prei  |  1 ui met schil  |  ½ wortel  | 1 tl. tijm  |  2 blaadjes laurier
1 tl. gekneusde peperkorrels    |   peterselie  | 3 stuks kruidnagel

 Ingrediënten soepvulling:

100 gr. rauwe ham | fijngehakte bieslook & peterselie | 3 lenteuitjes (bosuitjes)  |  3 groentebouillon tabletten | Peper naar smaak  |  optionee: 2 eetl. medium Sherry

 TIP! er kunnen  veel vullingen gebruikt worden, die zullen we ook benoemen & bespreken in de kookworkshop. 

Bereiding

  1. De prei schoonmaken, de wortel schillen en van de ui de bovenste schil afhalen en snijd deze doormidden.
  2. Dit alles samen met tijm, laurier, peperkorrels, peterselie en kruidnagel in een pan met 2 liter water opzetten en 2 ½ uur laten trekken. (niet koken en zonder deksel)
  3. Zeef de bouillon door een schone natte theedoek en verwarm de bouillon.
  4. Snijd de ham in reepjes en verdeel de uitjes met loof in smalle ringetjes.
  5. Schep de uitjes, de rauwe hamreepjes en de fijngehakte bieslook & peterselie door de bouillon.
  6. De soep op smaak brengen met groentebouillon-tabeletten en peper.
  7. Voeg als laatste de sherry toe.aardappelpuree