Een heerlijk soepje is altijd lekker. Deze variant is makkelijk voor door de weeks maar wordt ook zeker gewaardeerd bij een diner.

Dit recept kun je vergemakkelijken door de ui te fruiten, hierin de roux te maken en dan direct de bloemkool, bouillon en water toevoegen.

Voorgerecht | 4 personen | 30 minutenBloemkool soep met geprakt ei

Wat heb je nodig :

1 kleine bloemkool | 1 eetl. boter | 1 ui | 3 dl. water | 1/2 liter kippenbouillon | 15 gram bloem | 25 gram boter | 1 dl slagroom | nootmuskaat | peper & zout naar smaak | 1 hardgekookt ei | 1 eetl. peterselie 

We beginnen met de bereiding :

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in stukjes.

Hak 1 uitje fijn en fruit deze in een grote soeppan met een eetlepel boter.

Voeg de roosjes en de stukjes stronk en 3 dl water toe en laat dit op een laag vuur in 20 minuten zacht en gaar koken.

Kook ondertussen het ei 8 minuten. Hak de peterselie fijn.

Wrijf het ei door een zeef en voeg 1 eetl. fijngehakte peterselie toe. Laat staan tot de soep klaar is.

Als de bloemkool gaar is wrijf je deze door een zeef tot puree. Doe de puree terug in de pan  en roer er een halve liter bouillon door.

Gebruk hiervoor 1 bouillonblokje.

Smelt in een andere pan, op laag vuur, 25 gram boter. Voeg al roerende 15 gram bloem erbij en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit garen.

Nu heb je een roux. Giet er langzaam, al roerende de bloemkoolbouillon bij en breng de soep opnieuw aan de kook.

Laat deze op laag vuur 5 minuten pruttelen. Proef of er nog een bouillonblokje bij mag. (wanneer deze te flauw van smaak is)

Zet het vuur uit, roer de slagroom erdoor, en breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout & peper.

Als je de soep opdient, garneer je de soep met het ei-peterselie mengsel.

Bon Appetit !