Wortelsoep met geroosterde kikkererwten

Buiten is het koud, maar in de keuken maak jij het gezellig! Met heerlijke wortelsoep.

Een wortel bevat erg veel vitamine A. Vitamine A is een vet-oplosbare vitamine die het lichaam helpt bij de aanmaak van cellen en het herstellen van je huid.

Ook zorgt vitamine A ervoor dat je in de schemering of in het donker goed kunt zien. Ook speelt vitamine A een belangrijke rol in het hebben en houden van een sterk immuunsysteem.
Voor kinderen is vitamine A vooral belangrijk voor  het groeiproces. Bevat weinig koolhydraten dus ook ideaal als tussen door snack.

Voorgerecht | 6 personen | 40 minuten

Wat heb je nodig :

2 el olijfolie |  1,5 ui gesnipperd |  4 teentjes knoflook geperst  | 1,5 kg wortels geschild en in stukken | ½ tl korianderpoeder  |  ½ tl komijnpoeder | Versgemalen zwarte peper & zout  | 1,5 liter groente bouillon | 6 el yoghurt |  chilivlokken | Paar takjes platte peterselie of koriander                                         

Geroosterde kikkererwten: ½ blik kikkererwten uitgelekt | 1 el olijfolie | ½ tl grof zeezout | ¼ tl komijnpoeder
soeppan – keukenpapier – bakplaat bekleed met bakpapier – staafmixer  

Wortelsoep verbeterd

                                                              

We beginnen met de bereiding :

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg ui, knoflook, wortel, korianderpoeder, komijnpoeder, snuf peper en ½ tl zout toe en roerbak 15 minuten, tot de groenten bruin beginnen te worden.
  2. Voeg bouillon toe, roer goed door, doe deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 30 minuten doorkoken.
  3. Verwarm intussen voor de geroosterde kikkererwten de oven voor op 220 °C. Dep kikkererwten droog met keukenpapier. Doe ze met olijfolie, grof zeezout en komijnpoeder in een kom en schep goed om.
  4. Spreid ze uit op de bakplaat en rooster ze in 10-20 minuten bruin en knapperig. Schud ze tussendoor een keer om.
  5. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in soepkommen, schep er yoghurt op en dan de geroosterde kikkererwten. Bestrooi eventueel met chilivlokken en peterselie. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

 

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !