Arretjes cake met dadels & ahornsiroop

Vanwege groot succes kan ik er niet omheen om dit recept met jullie te delen. 

Omdat iets lekkers voor bij de koffie niet altijd slecht hoeft te zijn, bewijst deze variant van arretjes cake.

Okey .. er zit wel een half pakje roomboter in maar dat kun je ook vervangen door kokosolie. Beslis zelf maar wat het beste bij je past.
Oh ja.. het is super makkelijk om te maken en wat je over hebt kun je makkelijk invriezen.
Het recept is overigens van : Proeven met liefde

Dadels-en-arretjescake

Lekkernij | 12 personen | 20 minuten + 1,5 uur opstijven

Wat heb je nodig :

500 gram dadels |  200 gram roomboter of ghee of kokosolie |  1 ei  | 2 el ahornsiroop | rasp van  ½ citroen  | handje grofgehakte walnoten | 1 tl vanille  | 4 el cacao | 100 gram kokos-limoen koekjes |  kokosrasp voor eroverheen

We beginnen met de bereiding :

1. Snijd de dadels en de koekjes in kleine stukjes.
2. Smelt de roomboter op laag vuur in een middelgrote pan.
3. Roer het ei los met een vork en giet bij de gesmolten boter. Blijf een minuutje roeren.
4. Doe de ahornsiroop, citroenrasp, walnoten, vanille, cacao en dadels erbij en laat zachtjes pruttelen. Ongeveer 5 minuutjes.
5. Draai het vuur uit en voeg de koekjes toe. Roer goed door elkaar.
6. Verdeel het mengsel in een springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
7. Zet het ongeveer 1,5 uur in de koelkast en bestrooi daarna met de kokos.
8. Bon Appetit !