Crostini met hummus & radijs

Heerlijk .. hummus. Wist je dat je dat super makkelijk zelf kunt maken.

Bij Bon Appetit maken we alles zonder pakjes of zakjes. We gebruiken ontzettend veel groente maar ook een stukje vlees en vis komen aan bod in een kookworkshop. Vers is gewoon het allerlekkerste en bovendien super gezond. De basis ingrediënten van hummus zijn kikkererwten, tahin (sesampasta), olijfolie, knoflook en soms kruiden. Kikkererwten zitten vol met eiwitten, vezels en mineralen die voor een vol gevoel zorgen en cholesterolverlagend werken. Zo zal je dus minder snel naar een ongezonde snack grijpen. (bron: gezondheidsnet)

Voorgerecht | 6 personen | 20 minuten

Wat heb je nodig :

2 el tahin (sesampasta) | 2 teentjes knoflook | 1 citroen   |    400 gram kikkererwten |    1 tl gemalen komijn | 
50 gram tuinerwten | 8 radijsjes |   6 dikke sneden brood | 20 gram kiemgroentecrostini met hummus radijs

keukenmachine – knoflookpers - grillpan

                                                              

We beginnen met de bereiding :

  1. Pers de knoflook en de citroen en snijd de radijsjes in dunne plakjes

  2. Maal de kikkererwten met een beetje sap van de kikkererwten en de helft van de knoflook, het citroensap, de tahin en de gemalen komijn tot een gladde massa. Het beste kun je hiervoor een keukenmachine gebruiken.

  3. Voeg voor de smeuïg heid wat zonnebloem olie toe.

  4. Meng 3 el zonnebloemolie met de overige knoflook.

  5. Verhit een grillpan en kwast het brood in met de knoflook olie. Grill de sneden.

  6. Verdeel de hummus over de gegrilde sneden brood.

  7. Leg de radijsjes op de hummus en garneer met de tuinerwten en de kiemgroente.

  8. Leuk als voorgerecht maar ook als lunch gerecht.

                                              

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !