Hartige Granola met spelt, walnoten en komijn

Het begin is gemaakt.. er moeten wat kilootjes af om straks weer heerlijk rond te kunnen lopen in bikini. Dat is mijn doel !

Maar ik wil wel lekker blijven eten. Daarom zal ik lekkere recepten met jullie blijven delen die je toch helpen om een klein beetje af te vallen. Waar ik vooral op let is om de koolhydraten links te laten liggen en me vooral te richten op veel groente, wat fruit, zuivel, vlees & vis. Voor het ontbijt maak ik hetvolgende :

Granola2

Ontbijt | 20 minuten + 30 minuten oven

Wat heb je nodig :

4 rijstwafels met zeezout |  2 el sesamzaad |  2 eieren  | 1 tl gemalen komijn | 1/2 tl gemalen kaneel  | 10 gram grofgehakte walnoten | 1 tl kerriepoeder  | 100 gram speltmout | 2 el olijfolie |  bakpapier

We beginnen met de bereiding :

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de rijstwafels in stukjes. Doe ze met het sesamzaad, de komijn, kaneel, kerrie en speltmout in een kom.
2. Splits de eieren  en klop het eiwit lichtschuimig. De eierdooiers worden niet gebruikt. Roer de olie voorzichtig door het eiwitschuim. 
3. Meng het eiwit door het spelt-kruidenmengsel. Schep goed om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 minuten in het midden van de oven.
4. Neem uit de oven en laat het goed afkoelen. Hak ondertussen de walnoten grof en schep deze door de afgekoelde granola. Breng op smaak met peper.

Je kunt de Granola in een pot op een droge plek maximaal 1 maand bewaren. Ikzelf eet hem het liefste met kokos-yoghurt, een flinke lepel blauwe bessenn, 1 banaan in stukjes gesneden & een klein beetje bloemenhoning. Dat is mijn ontbijt.

Granola6