Zongedroogde tomaatjes

Dit is ook echt een heerlijke toevoeging / topping, voor je salade. We zijn tenslotte nog steeds gezond aan het eten. 

Maar ik wil wel lekker blijven eten.

Daarom zal ik lekkere recepten met jullie blijven delen die je toch helpen om een klein beetje af te vallen. Waar ik vooral op let is om de koolhydraten links te laten liggen en me vooral te richten op veel groente, wat fruit, zuivel, vlees & vis. Voor deze topping op een salade ga je als volgt te werk.:

Zongedroogde tomaatjes

Tussen gerecht | 10 minuten + 2,5 uur oven

Wat heb je nodig :

8 tomaten |  2 el gedroogde tijm |  1 tl zeezout  |  olijfolie | 3 teentjes knoflook | beetje peper |  bakpapier

We beginnen met de bereiding :

1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd de tomaten in 8 stukken en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomaten goed over de bakplaat. 
2. Bestrooi rijkelijk met tijm, peper en zout.
3. Kneus de knoflook en verdeel deze tussen tomaten. Giet er wat olijfolie overheen en zet de plaat 2,5 uur in de oven.
4. Neem uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar de tomaatjes in een pot met olijfolie in de koelkast. Zo kun je ze wel een paar weken bewaren. 

Dat is mijn topping voor een salade.

20180613 180808