Het rabarber seizoen is bijna ten einde maar zou het niet zonde zijn wanneer je dit jaar nog geen verse rabarber hebt geproefd..

Het oorspronkelijke rabarberseizoen is dus weer aangebroken, deze loopt van april t/m juli waarbij de rabarber van de volle grond komt. Buiten dit seizoen is er trouwens ook rabarber verkrijgbaar, dit noemen ze de ‘geforceerde teelt’. 

Rabarber compote

Tussen gerecht | 20 minuten 

Wat heb je nodig :

500 gram rababer |  125 gram suiker |  50 ml water  |  2 cm gember wortel | 2 stuks steranijs

We beginnen met de bereiding :

1. Verwijder eventueel de groene bladen, spoel de rabarber goed schoon en trek eventuele stugge draden eraf. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Het uiteinde mag je eraf snijden en wegdoen.
2. Schil de gember en rasp hem fijn.
3. Doe de rabarber samen met 50 ml water in een pan en voeg de gember, suiker en steranijs toe.
4. Breng aan de kook en laat deze 12 minuten pruttelen.
5. Verwijder de steranijs en laat de rabarber tot kamertemperatuur afkoelen.

Rabarber