Nog even een lekker fris gerecht meepikken. Tomaten en gegrilde paprika zijn de hoofdingrediënten van deze gerechten.

2 voor gerechten die goed te doen zijn en waarbij je de ingrediënten bekend voor komen. Makkelijk dus maar zeker niet minder lekker ! Het meeste werk zijn de gegrilde paprika's. Maar het is zeker de moeite waard om ze zelf te grillen. In geval van tijdnood kun je ook kiezen voor gegrilde paprika uit een pot.

 

Tomaten taartje met gegrilde paprika soep

voorgerecht : 40 minuten voor de taartjes + 50 minuten voor de soep

Wat heb je nodig :

6 plakjes bladerdeeg | 1 doosje kersttomaatjes |  1 bol mozzarella | 12 plakjes ontbijtspek | 3 eetlepels pesto | versgemalen zwarte peper

4 rode paprika's | 1 ui fijngesneden | 1 teen knoflook | 1 liter groente bouillon van 2 blokjes | 150 gram chorizo in blokjes | 1 blik gepelde tomaten | 1,5 eetlepel bloem | peper en zout

We beginnen met de bereiding :

      

  1. Tomaten taartjes :Laat de deegplakjes ontdooien. Kerf ze met de botte kant van het mes rondom 1 cm van de rand af in, zonder door te snijden.
  2. Prik het middendeel van het deeg met een vork meerdere keren in.
  3. Halveer de tomaatjes en hol ze voorzichtig uit.
  4. Snijd de mozzarella in blokjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200° en leg de deegplakjes op een ingevette schaal of bakplaat.
  6. Beleg het middendeel van ieder deegplakje met het ontbijtspek, houd de ingekerfde rand vrij.
  7. Zet de tomaatjes met de opening naar boven en vul ze met wat pesto.
  8. Verdeel de blokjes mozzarella over de taartjes en maal er wat peper over.
  9. Bak de taartjes in 20 minuten bruin.
  10. Soep : De paprika’s halveren en het zaad en de zaadlijsten verwijderen.
  11. De paprika’s onder de grill leggen tot ze zwartgeblakerd zijn.
  12. Daarna de paprika’s in een plastic zak doen en ongeveer 15 minuten laten afkoelen. Deze stap zeker niet overslaan want daarmee vergemakkelijk je het jezelf om de paprika's te ontvellen.
  13. Verwijder de vellen van de paprika’s.
  14. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit aan in wat boter.
  15. De bloem toevoegen en even gaar laten worden.
  16. De paprika’s en de bouillon toevoegen en het geheel goed doorwarmen.
  17. Pureer de soep met de staafmixer.
  18. Snijd de chorizo in kleine blokjes en voeg deze samen met de gepelde tomaten toe aan de soep.
  19. Breng de soep op smaak met zout en peper en voor het serveren nog even goed doorwarmen.