Dit is een heerlijk vegetarisch recept voor in het najaar. Spitskool is een spitsbladige variant van twee koolsoorten: witte kool of savooiekool (dan wordt het ook wel groene spitskool genoemd). 

Ook bestaat er sinds kort rode spitskool, die net zo rood is als rode kool. Spitskool is een net wat sappigere en zachtere koolsoort dan de ronde koolvarianten. Net als met witte kool kun je er bijzonder veel kanten mee op. Bovendien is het een zeer gezonde groente, die bomvol vitamine C zit.

Geitenkaas rolletjes in spitskool met tagliatelle

hoofdgerecht | 20 minuten + 20 minuten oventijd

wat heb je nodig voor 4 personen :

4 bladeren spitskool | 4 zongedroogde tomaten in stukjes | 1 el tijmblaadjes | 1 el honing | 300 gram zachte geiten kaas | 1/2 pakje gezeefde tomaten | 300 gram tagliatelle | 1 el pijnboompitten | 1 zakje rucola

We gaan beginnen met de bereiding :     

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en dompel de koolbladeren één voor één in het water tot ze zacht zijn.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Prak ondertussen met een vork de geitenkaas los en roer daar de zongedroogde tomaatjes, de tijm, de honing en beetje zout en peper door heen.
  4. Schep de kaas op de uitgelekte koolbladeren. Klap de zijkanten over de kaas & rol de koolrolletjes op. Steek ze vast met een cocktailprikker.
  5. Schenk de gezeefde tomaten in de ovenschaal en leg de koolrolletjes in de saus. Dek af met aluminiumfolie.
  6. Bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Kook ondertussen de tagliatelle in ruim water en met wat zout volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar.
  8. Giet de tagliatelle af en roer 2/3 van de rucola door de tagliatelle en de pijnboompitten.
  9. Schep op 4 borden, verdeel er de koolrolletjes op en verdeel de tomaten saus over de borden.
  10. Bestrooi nog met wat rucola en eventueel geraspte parmezaanse kaas.
  11. Voor de vleesliefhebbers kun je nog uitgebakken spekjes toevoegen.

 Witte kool in tomaten saus

foto voordat ze de oven ingaan