HIGH TEA MOEDER & DOCHTER

Tieners vinden het steeds leuker om in de keuken te staan tegenwoordig. En mama's willen dat graag stimuleren. Nu hebben wij voor de moeder & dochter workshop een leuk menu om samen te genieten van koken en om daarna heerlijk te smullen van je eigen gemaakte gerechten.

Moeder en dochter samen in de keuken !

We beginnen met het maken van een tomaten soepje met verse ingrediënten en geen toevoegingen van zakjes of pakjes. 

Daarna maken we de allerlekkerste soepstengels met Parmaham & pesto.

We maken een heerlijke salade voor de sandwiches. Uit de oven mooie omelet-muffins.

Verse appelflapjes ... ruikt heerlijk in de keuken .. 

En een klein nagerechtje met chocolade mousse.& vers fruit.

Deze workshop kost € 25,00 per persoon incl. thee/koffie of frisdrank

20170609 173954

 

 

KERST MENU*

Leuk .. om inspiratie op te doen voor het kerstmenu. Een beetje out of the box denken mag nu in deze tijd. Heerlijk uitpakken met luxe ingrediënten en alles zo mooi mogelijk serveren.

Als eerste voorgerecht staat een zalmtartaar met een topping van gerookte zalm & een frisse maar pittige creme.

Het tweede voorgerecht is een Prei Vichysoise. Het verhaal erachter vertel ik je tijdens de kookworkshop maar kort gezegd is het een heerlijke soep van prei.

Het hoofdgerecht bestaat uit een aardappelgratin met blauwe kaas, ratatouilli van gegrilde groente uit de oven en een heerlijke entrecote met sjalottenboter en wijnjus.

Het dessert wordt een chocolade trio.

Laat je verrassen en verras daarmee je eigen gasten.

Ik zou zeggen : Bon Appetit
* maand december

 

WILD MENU*

Heerlijk .. de herfst is weer begonnen en de stoofpotjes mogen weer. Daarom kan een thema menu met wild natuurlijk niet uitblijven.
Het is een menu met veel verschillende gerechten met allemaal groente van dit seizoen. Een heerlijk menu waar je veel inspiratie mee kunt opdoen. Hier gaan we ook zelf ragout maken, een kruidenbouillon trekken, een appelcompote maken.Een appelcompote is niet moeilijk .. maar zo wil ik je stimuleren . om het weer wat vaker op tafel te zetten.


Als voorgerecht een heerlijke kruidenbouillon met eigen gerookte ham van Slagerij TomassenDSCN5151

Het eerste tussengerecht de ragout van paddestoelen

Als hoofdgerecht een aardappel-groente gratin met Emmentaler - wat niet mag ontbreken zijn spruitjes met walnoten - natuurlijk de appelcompote met kaneel - en als hoogtepunt : reepeper met cranberry's 

En het nagerecht is een fruittaartje met mascarpone maar ook vers fruit 

Ik zou zeggen : Bon Appetit
* van september t/m februari

ASPERGE-LENTE MENU*


Een heerlijke tijd .. het voorjaar met ons typisch hollands asperge-seizoen. We gaan diverse gerechten bereiden met witte en groene asperges. Gegrild, gekookt en zelfs gewokt. Hier kun je veel inspiratie op doen om weer een paar maanden de allerlekkerste gerechten te maken met  asperges.

Als eerste gerecht de soep van veldsla en spekcrumbleravioli9w

Daarna volgt een frisse salade van witte asperges en Serano ham

Dan volgt een gerecht wat uit 3 onderdelen bestaat en waarmee je je heerlijk creatief kunt uitleven nl. ravioli met parmezaanvulling, asperges en tomaten vinaigrette

Als bijgerecht maken we een groene asperge frittata met veel kruiden en als nagerecht een tiramissu van Speculoos koekjes.

Geniet ervan  & veel kookplezier
* van april t/m juni

 

 

WAPPAZ MENU*

Wappaz staat voor 'world-tapas': kleine gerechtjes van ingrediënten uit de hele wereld die op een unieke manier verwerkt zijn. Mix & match verschillende wappaz tot een compleet familiediner, een zonnige picknick of een oosterse lunch.

Ik neem jullie mee op reis. Een reis rond de wereld.

Als voorgerecht beginnen we met een Basilicum crème soep vol verse basilicum

Daarna een frisse ratatouille met tomaten gelei

Als hoofdgerecht ; Moussaka in mini ovenschaaltjes en Tajine met gamba's en o.a. sinaasappel20140510 212535

Heel verrassend is het Sushi duo... 2 x Sushi op unieke wijze!

Met het nagerecht landen we weer in Nederland met een warme appel-peren crumble

Ik zou zeggen ; Goede Reis & geniet!

Bon Appetit
*
 hele jaar door te maken

TAPAS MENU*

Een tapa (meervoud: tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Soms worden in Spaanse cafés (met name in Andalusië en in het binnenland) bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gratis gegeven.

Wij gaan onze tapas maken in de vorm van kleine gerechtjes. Om te beginnen een voorgerecht in de vorm van een Creme soep met zelfgemaakte soepstengels uit de oven.  Tegelijktijd dienen we de zelfgemaakt welbekende Aioli op met knapperige stokbroden.

Als "hoofdgerecht" hebben we bij dit menu gekozen voor Gevulde aardappelen uit de oven. Samen met de Knapperige lente-ui salade hebben we al vele groenten te pakken in dit menu. Wat zeker niet mag ontbreken is de Hete kip. Je kunt deze zo mild of zo pittig maken als je zelf wilt. Als soort tussengerecht hebben we gekozen voor Spinazie-flapjes. Uiteraard mogen de olijven en lekkere Spaanse hammen niet ontbreken.

Voor de visvariatie de Portugese en Spaanse garnalen spiezen. Heerlijk klaargemaakt op de grill. Of een witvis schotel in tomatensaus.

En als toetje hebben we het een beetje fris en fruitig gehouden ; Panna Cotta opgemaakt met vers fruit; aardbeien & frambozen (of fruit van het seizoen)

BUEN APETITO
hele jaar door te maken

Prijzen per persoon: € 32,50 bij jou thuis
Prijzen per persoon in het KookAtelier € 35,00
Prijzen per persoon in de Oude Smederij € 40,00