Echte kooklessen met de beginselen van het koken. Basis technieken, snij technieken, handige tips..van alles wordt besproken zodat je thuis makkelijk aan de slag kunt. Je kunt veel inspiratie opdoen omdat we in de 5 lessen heel veel recepten maken. Zo kun je thuis ook lekker variëren en zul je makkelijker en sneller een gerecht kunnen maken.

Les 1 :

Heldere soep ( kruiden bouillon; het trekken van de bouillon, hoe doe je dat nu..)

***

Aardappelpuree ( hoe krijg je deze zo lekker luchtig..)

***

Worteltjes uit de oven ( wat kun je er allemaal mee..)

***

Een heerlijke salade ( dan kun je zelf kiezen .. warme of koude groente, we maken ze per portie zodat je het thuis ook goed kunt doseren)

***

Gesmoorde worstjes in rode wijn (chiq maar toch simpel te bereiden)

***

Kersen-amandeltaart ( een taart als toetje... je kunt er 2 dagen van eten & verrassend voor een diner)

Zoals je ziet; les 1 zit al boordevol verassingen !!

Les 2 :

Peterselie - crèmesoep met champignons (hoe maak je nu precies een gebonden soep ..)

***

Gegratineerde aardappelschotel ( met een verrassing en een heerlijk korstje..)

***

Biefstuk met pepersaus .. & de pepersaus maken we natuurlijk helemaal zelf !!

***

Goed gevulde salade met dadels & noten (past bij bijna alle menu's in de winter)

***

Stroopwafelparfait .. hier gaan we een extra feestje van maken, ook laat ik je zien wat voor varianten er mogelijk zijn en hoe je op een leuke & toch makkelijke manier een luxe dessert van kunt maken..

Bij les 2 heb je echt al veel geleerd, zoals een gebonden soep & zelf een sausje maken ipv dat eewige pakje of zakje saus !!

Les 3 :

Een italiaans tintje met veel tomaten en verse groente

***

Tomaten taartjes uit de oven ( een keer iets anders dan soep..)

***

Tagliatelle met spinazie (heel gezond en verrassend lekker)

***

Karbonades met sjalotjes en rozemarijn ( hoe kan ik het beste vlees marineren ... ik leg het je uit)

***

Tiramisu uit een glaasje ( zo lekker en zo leuk om te presenteren in een glas)

 Les 3 is een licht menuutje wat je elke dag van de   week kunt maken. Toch heel verrassend en echt niet alledaags!!

Les 4:

Gebonden soep - vis voor de variatie en een heerlijk fris en gezond nagerecht

***

Gebonden tomatensoep

***

Zalm in bladerdeeg met citroen mayonaise

***

Aardappel bieslook puree

***

Salade met gebakken venkel & rode ui

***

Hangop met verse peer

Les 4 is voor de variatie een keer met vis en om het ook gezond af te sluiten in het nagerecht een frisse hangop met verse peer. De hangop kan uiteindelijk met alle soorten fruit gegeten worden.

Les 5:

De laatste les alweer en we maken nog een paar verassende gerechten.

***

Zeevruchtencocktail (voor wie het echt niet lust is er ook een kipcocktail)

***

Kipfilet met pesto & zongedroogde tomaten (een lekker ovengerechtje)

***

Risotto (de basis , hiermee kun je eindeloos variëren)

***

Salade van witte kool en nectarines

***

Gegratineerde yoghurt vruchten

Met les 5 zijn we aan het einde gekomen van de serie van 5 basislessen. Hopelijk heb je veel geleerd en kun je zonder zorgen je vrienden uitnodigen voor een lekker diner. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je mij altijd bellen.

Bedankt & succes, blijven oefenen !

Voor 5 lessen : € 115,00 per persoon bij jou thuis
voor 5 lessen : € 130,00 per persoon bij het KookAtelier
voor 5 lessen : € 155,00 per persoon bij de Oude Smedrij