Om te kunnen koken volgens de seizoenen, zorgen we ervoor dat er ieder seizoen  nieuwe menu’s gekozen kunnen worden. Hier houden we dan rekening met de seizoens groente maar ook met de vissoort, wild of bijvoorbeeld kwarteleitjes die rond Pasen altijd goed verkrijgbaar zijn. Uiteraard is het altijd  mogelijk om  in overleg een aanpassing te doen in het menu. Het gaat er vooral om dat jullie gezellig gaan koken en hopelijk de recepten thuis ook gebruiken.

 stefan-johnson-124186-unsplash  

Voortaan gaan de menu's in bij het begin van het nieuwe seizoen. In dit geval is dat de herfst en die begint op 24 september en eindigd op 22 december.  We hebben weer mooie gerechten uitgezocht waar veel groente in zitten en die zo smaakvol zijn dat het niet mistaat om een stukje vlees zo nu en dan weg te laten. Maar ook nieuw is dat  jullie de keus hebben uit 2 menu's die vlees en vis bevatten. Maar de groente staan in de schijnwerpers. Laat je inspireren !
Gezamelijk koken met vrienden is mijn ultieme favorieten bezigheid. Deze menu's maken ons .. happy ! 

 Menu 1 - herfst - eendenborst :                                                    

1. Gebakken champignons met een dipsaus

2. Kippensoep met o.a. pompoen & zoete aardappel volgens Paleo

3. Hasselback nieuwe aardappelen

4. Eendenborst met boerenspitskool

5. Witvis met sauce beurre blanc

6. Andijvie salade met een heerlijke aardappeldressing

7. Moulleux van chocolade

Menu 2 - herfst - parelhoen :  

1. Champignon gratin met ham-roomsaus

2. Romige uien soep

3. Ravioli met pompoen, amandelen & salie

4. Parelhoen met cider & sjalotten

5. Scherpe spitskool met garnalen

6. Lauwwarme pompoen met ui salade

7. Schwarzwalder mousse potje

** je mag max. 2 gerechten wisselen van menu met hetzelfde nummer

 

 *** koolhydraat-arm ***  menu 

Dit is het menu : Heerlijke mosterd soep met prei & spekjes | Amuse gerecht met Basilicum Mango cremè & rauwe ham  | Gebakken zoete aardappel & peterseliewortel  met gekaramelliseerde uien | Kip met pruimen uit de oven | Pittige courgette met rode peper & munt | als nagerecht frisse munt pudding met rijke pure chocolade

  Verwarmend menu1

Prijs per persoon : € 32,50 per les bij jou thuis
duur van kookworkshop, 3,5 uur | excl. consumpties
Prijs per persoon : € 35,00 per les bij het KookAtelier (max. 8 pers.)
duur van kookworkshop, 3,5 uur | incl. 3 consumpties
Prijs per persoon : € 42,50 per les bij de Oude Smederij (vanaf 8 t/m 20 pers.)
duur van kookworkshop, 3,5 uur | incl. 3 consumpties

verlenging duur kookworkshop + extra drankconsumpties in overleg

Wil je een workshop boeken, neem dan vrijblijvend contact met me op.
Adres van de het KookAtelier : Meidoornstraat 35 - 5712 NP - Someren Eind
Adres van de Oude Smederij : Wilhelminaplein 27c - 5711 EL - Someren (inrijden via Hoornmanstr.18-20)

Indien er binnen 48 uur vooraf aan de workshop annuleringen zijn ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten door te berekenen, binnen 24 uur wordt er 100% doorberekend.

 

Koolraappuree4

 

Voorjaars menu :

Dit is het menu : Salade met witte asperges & Serano ham | worstelsoep met kokosmelk & gember | lamskoteletten met zoet tomaten & gember | mini quiches met courgette | cremè brulee met citroen 

Lente menu :

Dit is het menu : Crostine met hummus & radijs | Komkommer soep met dille & roze peper | gevulde aubergine met lamsgehakt | broccoli rijst met zoete aardappel | gegrilde lente ui met makreel & radijs | gemarmerde chocolade pavlova & noten 

Asperge menu :

Dit is het menu : Flammkuchen met ui, spek &rucola | asperge roomsoep met garnalen | groene asperge frittata met verse kruiden | gewokte groene asperges met biefstukreepjes | waldorfsalade | blonde tiramisu met aardbei & framboos 

  

een kleine impressie van de Oude Smederij :

kookworkshopwild7 kookworkshopwild13 kookworkshopwild1 20190315 135427

 

kleine impressie van het KookAtelier :

IMG 4451b website KookAtelier Bon Appetit 11072018-1 KookAtelier Bon Appetit 11072018-4 

 

.