ravioli bon appetit

Om te kunnen koken volgens de seizoenen, zorgen we ervoor dat er iedere 3 maanden 3  nieuwe menu’s gekozen kunnen worden & 1 thema menu. Hier houden we dan rekening met de seizoens groente maar ook met de vissoort, wild of bijvoorbeeld kwarteleitjes die rond Pasen altijd goed verkrijgbaar zijn. Uiteraard is het altijd  mogelijk om  in overleg een aanpassing te doen in het menu. Het gaat er vooral om dat jullie gezellig gaan koken en hopelijk de recepten thuis ook gebruiken.

 

April, mei en juni, staat het volgende op het menu:

Mediterraans :

Dit is het menu : Bloemkoolcrème met spekjes | Komkommerbakjes met gerookte makreel | Anti pasti met balsamicodressing | Basilicum crème soep | Mediterraans stamppotje | Kippenvleugeltjes met gember & honing | Tiramisu uit een glaasje

Lente menu :

Dit is het menu : Oosterse kipsalade | Kippensoep met kerrie & taugé | Gestoofd rundvlees met massal | Noten rijst | Tradtionele boerensalde met feta kaas | Lassi-mango drankjes met vruchten 

Lente asperge menu:

 Dit is het menu :    Rucolasoep met gerookte kip of vis | Groene salade met geitenkaas & walnotendressing | Romige ovenschotel met witte asperges | Gevulde rosbief met mosterdsaus | IJsclubsandwich met cranberry saus

Italiaans menu :

Dit is het menu : Mozarelle salade | Milanese groentesoep | Lasagne compleet home made | Gegrilde courgette met ricotta | Boeren tomatensalade met olijven | Cantuccini met koffie

lasagne

 

 *** NIEUW *** koolhydraten arm herfst  menu :

Dit is het menu : Heerlijke mosterd soep met prei & spekjes | Amuse gerecht met Basilicum Mango cremè & rauwe ham  | Koolraappuree met gekaramelliseerde uien | Kip met pruimen uit de oven | Appelcompote met kaneel | als nagerecht frisse munt pudding met rijke pure chocolade

  

Prijs per persoon : € 27,50 per les bij jou thuis
Prijs per persoon : € 30,00 per les bij het KookAtelier
Prijs per persoon : € 35,00 per les bij de Oude Smederij

Wil je een workshop boeken, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Indien er binnen 48 uur vooraf aan de workshop annuleringen zijn ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten door te berekenen

Koolraappuree4

 

 

 

Voor de maanden Juli, augustus, september zijn dit de maandmenu's :

Zomers tafereeltje:

Dit is het menu: Groen zomerstuintje met gepocheerd ei | Gave garnalen cocktail | Mini aardappelquiche | Groene aspergetips met tomatendressing | Pestohaasje met Serano ham | Gemarmerde cheese cake met blauwe bessen

Marokko op z'n best:

Dit is het menu: Gevulde linzensoep | Gekruide lamskebab uit Morokko | Aubergine rolletjes met feta | Pittige couscous uit Casablanca | Milde muntyoghurt saus | Yoghurt met gemengde noten

Italiaans de luxe :

Dit is het menu: Tomatentaartje met een soep van gegrilde paprika | Truffel risotto | Sardine Ripienne/gekruide vis met Pancetta | Aubergine salade met geitenkaas & muntdressing | Trifle met aardbei-jelly & custard

Mid winter menu:

Een menu waarin we overgaan van de winter naar de lente. Veel groente, een lichte soep, lekker gevulde rosbief en een   Italiaans nagerecht.

Dit is het menu : Wortel-venkel soep met tortellini | Gevuld stokbrood met serano ham | Aardappel sterren uit de oven | Gevulde rosbief met mosterdsaus | Zoete amandelbimi's | Tiramisu uit een glaasje

 feli2

.

Oktober, november en december staat het volgende op het menu : 

Herfst menu :

Dit is het menu : Paddestoelentaartje met peterseliesaus | Rijke herfst ministrone | Rucola venkelsalade met perendressing | Knolselderijpuree | Lamskoteletten | Stroopwafel parfait

Franse keuken :

Dit is het menu : Zalmtaartje met gerookte zalm | Prei Vichysoisse | Aardappel gratin met blauwe kaas | Entrecote met sjalottenboter & wijnjus | Ratatouille van geroosterde groente | Koffie & witte brownies met gedroogd fruit

Winter menu :

Dit is het menu : Erwtensoep met geroosterde worst | Roggebroodrondjes met stoofperenstroop & paté | Minitaartjes met courgette | Aardappelpuree met bieslook | Gesmoorde worstjes in rode wijn | Winterse salade met bietjes | Chocolade mousse trio

Voor de maanden januari, februari, maart zijn de volgende kookworkshops op het programma:

Pub food :

Heel erg leuk menu met stevige kost : Soep van andijvie met hamrolletjes | Rosbiefroosjes met gekaramelliseerde ui |  Ovenschotel met aardappels, venkel & taleggio | Pittige koolsalade | Porcini kippastei | Kruidkoek met boterpudding

Vegetarisch menu :

Dit is het menu :   Kerrie tomatensoep | Gebakken kastanjechampignons met tijm op toast | Geitenkaasrolletjes in spitskool met tagliatelle | Gevulde courgette met couscous & amandelen |Gebakken worteltjes met komijnzaad | In citrus gepocheerde peren

Winters menu:

Dit is het menu : Cranberry paté met vruchtensaus  | Pittige pompoen soep met kaaskletskoppen| Zuurkooltaart met aardappel & hamblokjes | Gekruide kalkoen & champignons | Moelleux & in citrus gepocheerde peren

kookworkshopwild7 kookworkshopwild13 kookworkshopwild1

 Voor de maanden april, mei, juni, staat hetvolgende op het menu :

Mediterraans :

Dit is het menu : Bloemkoolcrème met spekjes | Komkommerbakjes met gerookte makreel | Gebakken vijgen met geitenkaas | Basilicum crème soep | Mediterraans stamppotje | Kippenvleugeltjes met gember & honing | Tiramisu uit een glaasje

Lente menu :

Dit is het menu : Oosterse kipsalade | Kippensoep met kerrie & taugé | Gestoofd rundvlees met massal | Noten rijst | Tradtionele boerensalde met feta kaas | Lassi-mango drankjes met vruchten
of
Rucolasoep met gerookte kip of vis | Groene salade met geitenkaas & walnotendressing | Romige ovenschotel met witte asperges | Gevulde rosbief met mosterdsaus | IJsclubsandwich met cranberry saus

Italiaans menu :

Dit is het menu : Mozarelle salade | Milanese groentesoep | Lasagne compleet home made | Ratatouille salade koud & warm | Cantuccini met koffie

 U ziet .. een gezellig avondje koken daar doe je ook veel inspiratie mee op !

 

 

.