Asperge-lente menu*


Een heerlijke tijd .. het voorjaar met ons typisch hollands asperge-seizoen. We gaan diverse gerechten bereiden met witte en groene asperges. Gegrild, gekookt en zelfs gewokt. Hier kun je veel inspiratie op doen om weer een paar maanden de allerlekkerste gerechten te maken met  asperges.

Als eerste gerecht de soep van veldsla en spekcrumbleravioli9w

Daarna volgt een frisse salade van witte asperges en Serano ham

Dan volgt een gerecht wat uit 3 onderdelen bestaat en waarmee je je heerlijk creatief kunt uitleven nl. ravioli met parmezaanvulling, asperges en tomaten vinaigrette

Als bijgerecht maken we een groene asperge frittata met veel kruiden en als nagerecht een tiramissu van Speculoos koekjes.

Geniet ervan  & veel kookplezier
* van april t/m juni

 

Wild menu*

Heerlijk .. de herfst is weer begonnen en de stoofpotjes mogen weer. Daarom kan een thema menu met wild natuurlijk niet uitblijven.
Het is een menu met veel verschillende gerechten met allemaal groente van dit seizoen. Een heerlijk menu waar je veel inspiratie mee kunt opdoen. Hier gaan we ook zelf ragout maken, een kruidenbouillon trekken, een appelcompote maken.Een appelcompote is niet moeilijk .. maar zo wil ik je stimuleren . om het weer wat vaker op tafel te zetten.


Als voorgerecht een heerlijke kruidenbouillon met eigen gerookte ham van Slagerij TomassenDSCN5151

Het eerste tussengerecht de ragout van paddestoelen

Als hoofdgerecht een aardappel-groente gratin met Emmentaler - wat niet mag ontbreken zijn spruitjes met walnoten - natuurlijk de appelcompote met kaneel - en als hoogtepunt : reepeper met cranberry's 

En het nagerecht is een fruittaartje met mascarpone maar ook vers fruit 

Ik zou zeggen : Bon Appetit
* van september t/m februari

 

Wappaz menu*

Wappaz staat voor 'world-tapas': kleine gerechtjes van ingrediënten uit de hele wereld die op een unieke manier verwerkt zijn. Mix & match verschillende wappaz tot een compleet familiediner, een zonnige picknick of een oosterse lunch.

Ik neem jullie mee op reis. Een reis rond de wereld.

Als voorgerecht beginnen we met een Basilicum crème soep vol verse basilicum

Daarna een frisse ratatouille met tomaten gelei

Als hoofdgerecht ; Moussaka in mini ovenschaaltjes en Tajine met gamba's en o.a. sinaasappel20140510 212535

Heel verrassend is het Sushi duo... 2 x Sushi op unieke wijze!

Met het nagerecht landen we weer in Nederland met een warme appel-peren crumble

Ik zou zeggen ; Goede Reis & geniet!

Bon Appetit
*
hele jaar door te maken

Tapas menu*

Een tapa (meervoud: tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Soms worden in Spaanse cafés (met name in Andalusië en in het binnenland) bij het bestelde drankje automatisch één of meerdere tapas gratis gegeven.

Wij gaan onze tapas maken in de vorm van kleine gerechtjes. Om te beginnen een voorgerecht in de vorm van een Creme soep met zelfgemaakte soepstengels uit de oven.  Tegelijktijd dienen we de zelfgemaakt welbekende Aioli op met knapperige stokbroden.

Als "hoofdgerecht" hebben we bij dit menu gekozen voor Gevulde aardappelen uit de oven. Samen met de Knapperige lente-ui salade hebben we al vele groenten te pakken in dit menu. Wat zeker niet mag ontbreken is de Hete kip. Je kunt deze zo mild of zo pittig maken als je zelf wilt. Als soort tussengerecht hebben we gekozen voor Spinazie-flapjes. Uiteraard mogen de olijven en lekkere Spaanse hammen niet ontbreken.

Voor de visvariatie de Portugese en Spaanse garnalen spiezen. Heerlijk klaargemaakt op de grill.

En als toetje hebben we het een beetje fris en fruitig gehouden ; Panna Cotta opgemaakt met vers fruit; aardbeien & frambozen (of fruit van het seizoen)

BUEN APETITO
*
hele jaar door te maken

Prijzen per persoon: € 32,50 bij jou thuis
Prijzen per persoon in het KookAtelier € 35,00
Prijzen per persoon in de Oude Smederij € 40,00