british-pub-food-london-united-kingdom1152 12865222700-tpfil02aw-25714Dit zijn dé foodtrends van 2016

Het einde van het jaar nadert. De hoogste tijd  dus om vooruit te kijken. Dit worden volgens culinair adviseurs Carla de Nijs en Guido Panjer van Sligro de foodtrends van 2016. En laten wij van Bon Appetit .. al ruim 2 jaar een Pub Food menu op onze kaart hebben staan..

 

Pub food

Bijzondere pies en fish & chips. Pub food gaan we het komend jaar op veel plekken zien. In restaurants,  maar ook op straat. De fish & chips worden gemaakt van zelf gesneden frieten en duurzaam gevangen vis. De ambachtelijke pies worden zowel met vlees of juist vegetarisch geserveerd.  Pub food to-go wordt verpakt in stoere, kartonnen doosjes of in papier met een krantachtige look en feel.

Van oorsprong komen deze gerechten uit de engelse pub. Werknemers gingen na het werk om 17 uur in de plaatselijke pub een biertje drinken .. en aten daar een simpel maar voedzaam gerecht bij. Gewoon aan de bar .. inderdaad uit een kartonnen doosje of bordje..en gewoon bereid door de vrouw van de kastelijn. Maar lekker dat het was.. !

 

Dit is ons Pub Food menu

Soep van gegrilde paprika
Schotse kwarteleitjes verpakt in gehakt en gebakkenplough pub food
Ovenschotel met aardappelen, venkel & taleggio
Pittige koolsalade
Porcini Kippastei
Kruidkoek met boterpudding .. lekker uit de oven.

Veel recepten komen van Jamie Oliver . hoe kan het ook anders. Maar wel een van mijn favoriete kok dus ik klaag niet. Ik hou wel van ovenschotels en salades. Een heerlijk biertje erbij en de maaltijd is compleet.

Ik zou zeggen .. laat je eens verrassen en eerlijk is eerlijk . .het is wel een beetje een mannen ding (menu)
280913SDMfoodintro 2682601b 
Voor nog meer inspiratie kun je het kookboek van Tom Kerridge nog eens doorlezen.