Kookworkshop Vergeten groente & wild

Vergeten groente & wild.... wat zou er allemaal op het menu staan ... schuimige knolselderij soep ... heel apart. De gesprekken gingen als volgt :

 

Gebruik jij ooit knolselderij .. ?  Nee eigenlijk nooit .. ja misschien in de erwten soep.
Nu gaan we het dus gebruiken als hoofdingrediënt in de soep, samen met zuurkool. En het was me toch lekker .. !!!

Pastinaak .. hoe ziet er dat uit .. ?  Geen idee !Collage kookworkshop januari 2016
En wat moet je ermee .. ?
Nou, dat zal ik je vertellen: we maken er met de dunschiller zo lang mogelijke repen van, doen deze in een ovenschaal, samen met olijfolie en knolfook en laten het in de oven baken & garen totdat ze knapperig maar gaar zijn. Het is zo iets als een wortel.

En dan de eendenborst filet .....WHAAUW dat is lekker !!  en echt niet zo moeilijk, als je maar weet HOE!

Uiteraard worden deze gerechten aangevuld met heerlijke toevoegingen want het is tenslotte een avondje uit. Ben je ook nieuwsgierig geworden .. >

Donderdag 25 februari is er weer een kookworkshop Vergeten groente & wild

Open inschrijf avond voor kookworkshop thema: vergeten groente

Super gezond, super lekker & volop inspiratie, dat wil ik jullie meegeven op de eerste kookworkshop van 2016. We beginnen het jaar goed om gerechten te maken waar veel groente in verwerkt worden, seizoensgroente nog wel .. groente die in dit seizoen dicht bij huis groeien en dus niet duur zijn. Ook vind ik het een uitdaging om zoveel mogelijk streekproducten te gebruiken. Ik hou jullie daarom goed op de hoogte van waar de groente en fruit vandaan komen. Maar vooral is de kookworkshop ook heel gezellig.

Donderdag 25 februari | 18.30 uur – 22.30 uur| kookstudio de Oude Smederij te Someren | kosten € 35,00 p.p.
graag inschrijven via de mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat gaan we maken:

SCHUIMIGE KNOLSELDERIJ SOEP MET ZUURKOOL |GEROOSTERDE PASTINAAK MET PETERSELIEPESTO & APPELCOMPOTE MET RODE UI | ZOETE AARDAPPELPUREE MET SINAASAPPEL | EENDENBORST MET BALSAMICO-MARMELADE | EARL GREYTHEE-SIROOP, MET ROOD FRUITSALADE & MOULLEUX


80/20: meer groenten van dichtbij op het bord

De Hollandse-groentetrend zie je in steeds meer restaurants terugkomen. Zo lanceerde meesterkok Albert Kooy de dubbele 80% regel.

  1. 80% groenten en 20% vis of vlees
    In groenten en fruit heb je zoveel diversiteit. Daarmee onderscheid je je      meer dan met vlees en vis. Door te kiezen voor verrassende combi’s geef je      je creativiteit in de keuken een boost.
  2. 80% uit eigen land en 20% uit het buitenland
    Ons land biedt het hele jaar door de lekkerste seizoensgroenten. Kies voor      ingrediënten uit jouw regio. Streekproducten passen in de duurzame trend      en zorgen voor een unieke smaakbeleving.