Parelcouscous met gele bietjes

Parelcouscous met gele biet foodblog

Recept 

Het was de moeite waard .. Al zo vaak had ik ervan gehoord: HelloFresh. En toen dacht ik .. we gaan het gewoon een keertje proberen.
Ten eerste is het natuurlijk super makkelijk als je eens niet na hoeft te denken over wat we de hele week eten. En ten tweede je doet er ontzettend veel inspiratie op.
Dit recept sprong er voor mij echt uit .. omdat het super gezond is en iedereen het lekker vindt door de zoete twist van rozijntjes en cranberry's. Ik zou zeggen .. probeer dit gerecht in ieder geval van HelloFresh ... dat kost je niets extra.

Wat heb je allemaal nodig:

4 x Gele biet | 1  Citroen | 2 tl. Kaneel | 335 gr Parelcouscous | 4 takjes Bladpeterselie | 80 gram Cranberry-rozijnenmix
50 gram  Pecannoten | 100 gram Mesclun(slasoort) | 700 gram Groentebouillon  4 eetl.  Olijfolie | Peper en zout naar smaak

We beginnen met de bereiding:

Bereid de bouillon. Schil de gele biet en snijd in blokjes van maximaal een ½ cm. Parel Couscous Alfez

Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Verhit 2 eetlepels  olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gele biet en 2 tl. l citroenrasp 1 minuut op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel, peper en zout en bak 30 seconden.
Schenk 150 ml water in de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

Meng ondertussen de parelcouscous met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 minuten op laag vuur.
Roer tussendoor een keer goed over de bodem.

Snijd ondertussen de bladpeterselie en de cranberry-rozijnenmix grof.

Hak de pecannoten grof en scheur de mesclun klein.

Haal de pan met gele biet van het vuur. Voeg de parelcouscous, cranberry-

rozijnenmix en het grootste deel van de bladpeterselie toe. Besprenkel met de extra vierge of overige 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Voeg als laatste de mesclun toe.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten en achtergehouden pecannoten.

Parelcouscous met gele biet foodblog1

Extra informatie:        

Deze salade krijgt een friszoete smaak door de combinatie van cranberry’s en rozijnen. De Hollandse gele biet is een goede bron van vezels, eiwitten en ijzer. Je kunt deze gele groente een dag of vier in de koelkast bewaren. Wist je dat er naast rode en gele bieten, ook witte bietjes met rode cirkels bestaan?     

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !