Bladerdeeghapje gevuld met gehakt & een bijzonder smaakje

foodblog bladerdeeghapje 

foodblog & recept voor 20 hapjes

Deze blog  gaat over onze bijzonder leuke samenwerking met Martine van Bijzondere Smaken uit Liessel.

We zijn elkaar een paar maanden geleden tegengekomen op de kruidendagen  in Asten en sinds dien hebben  we regelmatig contact met elkaar.  Over .. hoe we elkaar zakelijk gezien: aan kunnen vullen, kunnen versterken, kunnen promoten & ook motiveren & inspireren. Een paar weken geleden heb ik voor het Open tennis toernooi in Someren Eind (TVSE) de hapjes mogen verzorgen voor de hele week. NOU .. daar zeg ik geen nee tegen !!  Maar tegelijkertijd dacht ik ook .. hoe ga ik dit leuk aakleden met vernieuwde hapjes EN het mezelf ook weer niet te moeilijk maken. Toen heb ik Martine van Bijzondere Smaken weer benaderd en zij had zulke leuke ideeën .. en 1 daar van wil ik heel graag met jullie delen. Het is super makkelijk om te maken, om voor te bereiden en om eventueel in te vriezen. Het belangrijkste is : het is super lekker !

Wat heb je allemaal nodig :

250 gram rundergehakt |1 potje Tomatenzoet Peper & Kaneel | 100 gram champignonscollage 4 stuks
10 plakjes "Hartige taart"'  van Koopmans | boter | uitsteekring (doorsnee ong. 6 cm) |peper & zout naar smaak

We beginnen met de bereiding:

Laat de plakjes deeg ontdooien. Smelt de boter in een pan en bak het gehakt rul. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Bak de champignons met het gehakt mee totdat het grootste gedeelte van het vocht weg is. Wanneer alles goed doorbakken is voeg je als laatste de tomatenzoet erbij en roer deze er voorzichtig doorheen.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd 4 rondjes uit 1 plakje deeg.
Leg op 1 rondje wat van het gehaktmengsel. Leg vervolgens het volgende rondje er overheen en druk dit rondom met een vork op elkaar.
De bovenkant van het deeg kun je een beetje natmaken voor de glans.
Bak de hapjes ongeveer 15 minuten tot ze bruin zijn.9120-20Hapjes20bladerdeeg20gevuld20met20gehakt

Nu kun je ze vrij direct opeten...of af laten koelen en later even opwarmen in de oven ..
of af laten koelen en invriezen.

 

Voor het Open Toernooi heb ik ze ingevroren en een uur voordat je ze nodig hebt uit de vriezer halen. Dan in de oven opwarmen .. et voila ! je hebt een heerlijk warm & hartig hapje om te serveren.

Bon Appetit

lekker koken in je eigen keuken !