Gevulde eieren 3 varianten

Nadat we een paar hele leuke Paas workshops hebben gehad wil ik jullie een tipje van de sluier laten zien .. of eigenlijk proeven.

paasworkshop2

We hebben heerlijke gerechten gemaakt en hapjes voor een paas brunch. Zoals een geroosterde mais soep, heel bijzonder en dat viel goed in de smaak. Of kaneelbroodjes .. die waren ook erg lekker. Het waren ook gerechtjes die in de jaren 70 veel werden gebruikt maar die we in een nieuw jasje hebben gestoken.

Voorbeelden hiervan zijn : gevulde tomaten met citroen risotto | makreel mousse met een salsa verde | kersen cake gemaakt van o.a. yoghurt en nog veel meer.
In deze blog deel ik met jullie het recept van de gevulde eieren in 3 varianten :


Wat hebben we nodig:tulpen

Kook 18 eieren in 8 minuten hard.
Neem de eierdooiers eruit, doe in een kom, prak ze fijn en meng ze met een van onderstaande vullingen.  Als de vulling te droog is kun je wat
mayonaise of yogonaise toevoegen.

Met huttenkase en zalm:

Roer door 6 geprakte dooiers, 4 eetlepels huttenkase en 2 takjes fijngesneden dille. Breng op smaak met zout & peper en roer er 25 gram in blokjes gesneden gerookte zalm door.

Garneer met wat extra gerookte zalm en dille.

Met geitenkaas en dragon:

Roer door 6 geprakte dooiers, 50 gram zachte geitenkaas, 30 gram crème fraiche, fijngesneden blaadjes van 3 takjes dragon en breng op smaak met versgemalen peper & zout. Vul de eierhelften hiermee en garneer met blaadjes dragon.

Zoetzure eieren met koriander:

Roer door 6 geprakte dooiers, 1 eetl. thaise zoetzure saus, het sap en rasp van een halve limoen, ¼ fijngesneden rode peper en de fijngesneden blaadjes van 6 takjes koriander. Breng op smaak met zout & peper en garneer met extra koriander en rode peper heel fijn gesneden.

paashapjes