Dit top gerecht wil ik graag met jullie delen.

Regelmatig wil ik de favoriete gerechten van een kookworkshop met jullie delen. Dit voorjaar was dat vooral de witte asperges met Oosterse dressing.  Enerzijds omdat het zo verdomd lekker is en anderzijds omdat het ook zo eenvoudig te bereiden is.

Asperges op Oosterse wijze, de variatie op de asperges in een botersausje met gekookt ei.

Ingrediënten voor 6 personen :

700 gram geschilde asperges
2 stengels citroengras (overige kun je invriezen)
2 tl sambal oelek
3 el donkere sojasaus
200 gram roomboter gezouten
2,5 cm gember
1 teentje knoflook geperst
sap van 1 limoen
sesamzaadjes & bieslook

Bereiding:
Maak eerst als volgt de dressing : Klaar de boter. Boter verhitten en het witte eiwit schep je eraf. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken.
Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de asperges, sesamzaadjes en bieslook.
Blancheer de asperges in koken gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Giet de asperges af en laat even uitdruppelen. Hak onderstussen de bieslook fijn.
Verdeel de asperges over de bordjes en lepel er zeer royaal de dressing over.
Garneer met de bieslook en de sesamzaadjes.
Direct serveren. 

BON APPETIT

Asperge in oosterse saus Asperges in Oosterse saus in de maak